Categoriearchief: Héét van de naold

HÉÉt van de Naold: Boskuikens Koen en Ilse Rops winnaars ontwerpwedstrijd Kuikenroep

2016-01-31 Prijsuitreiking ontwerpwedstrijd KuikenroepHet weekend van 22, 23 en 24 januari werd de Uilenroep, de gratis Bosuilse Carnavalskrant, door vrijwilligers verspreid door heel Ulvenhout. Op de voorkant prijkt dit jaar een prachtige prent van de hand van Kenny Vuijk. Minder bekend is dat in dit gouden jaar ook een speciale jeugdeditie op de Ulvenhoutse basisscholen is verspreid: de Kuikenroep. Ook de voorkant van deze krant wordt opgesierd door een ontwerp van inwoners van ons Bosuilendorp, en wel Koen en Ilse Rops. Dinsdag 26 januari ontvingen zij hiervoor een attentie van de S.U.C.

BEESTENBENDE
Koen en Ilse Rops zijn, ondanks hun jeugdige leeftijd, geen onbekenden in het Bosuilse Carnaval…. Lees verder

HÉÉt van de Naold: Ongekende belangstelling Open Dag Bosuilse Carnavalsbouwers

2016-01-23 open dag 13

Lijmen


23 januari vond in de voormalige brandweerloods aan de Slotlaan 104 in Ulvenhout de open dag plaats van de Bosuilse carnavalswagenbouwers. Met ’s ochtends een speciaal programma voor jonge Bosuilen, waarbij deze zelf mochten meehelpen met bouwen. ’s Middags waren de deuren geopend voor alle overige belangstellenden. De open dag was een ongekend succes en heeft zeker zeer velen geïnspireerd om zelf aan het bouwen te slaan.

 

2016-01-23 open dag 28

Gazen

ZELF AAN DE SLAG
Tussen 10.00 en 12.00 uur kon de jeugd aan den lijve ondervinden wat er allemaal komt kijken bij het bouwen. Er werd in de loods volop gewerkt aan de prachtigste creaties door de organiserende bouwers: gazen, verven, plakker, spuiten, bewegende onderdelen… De jonge bezoekers kwamen ogen en oren tekort. Vooral het zelf meehelpen was natuurlijk enorm in trek. Een win-win situatie, want Carnaval valt vroeg dit jaar en alle hulp is meegenomen voor de bouwers.

2016-01-23 open dag 22

Verven

Het was mooi om te zien dat zich onder de bouwers ook veel jonge Bosuilen bevonden. Bij CV Anoniem was Corné van Peer druk aan het plakken en kon daarbij rekenen op de hulp van onder andere zijn vader. De leden van de jeugdige CV De Kippen en Hanen werkten in ploegen. Quinten, Roy en Duncan, van de jeugdgeleding van CV de Boereknuppels, hebben het bouwen met de paplepel ingegoten gekregen en hielpen graag mee met de open dag. Vanaf tien uur stonden ze klaar om uitleg te geven en stroken gelijmd papier uit te delen voor het beplakken van een kop voor op hun Carnavalswagen in wording. Vorig jaar werden de Boereknuppels vierde. “Daar waren we best trots op”. Op de vraag of ze dit jaar ‘veur goud gaon’, werd alleen maar bescheiden geglimlacht. Als hun creatie aan de eerste verwachtingen voldoet, maken ze beslist een kans!

OPEN MIDDAG….. Lees verder

HÉÉt van de Naold: MakZat en het plan voor het komende Carnaval in het Bosuilendorp

2013-02-10 Makzat tijdens Carnavalszondag 2013 kleinJa beste mensen, wie kent ze nu niet, de muzikanten van MakZat. Een Carnavalskapel die haar sporen meer dan verdiend heeft met het Carnaval in het Bosuilendorp. Een aantal maanden geleden informeerde de reporter bij de secretaris van MakZat wat de plannen waren voor het komende Carnaval in het Bosuilendorp. Afgesproken werd om in januari hierop terug te komen…. Lees verder

HÉÉt van de Naold: Jonge wagenbouwer wil verdere impuls geven aan Carnaval Bosuilendorp

2016-01-10 foto corne van peer
Ja, dat is wat Corné van Peer wil, en dan met name een impuls geven aan het bouwen van Carnavalswagens door de jeugd in het Bosuilendorp. Dit jaar is hij lid geworden van CV Anoniem en is hij ieder uur dat hij vrij is aan het bouwen aan de carnavalswagen van deze CV.

De eerste gesprekken daartoe zijn gevoerd tijdens de Kermisdagen in Ulvenhout. Corné en zijn ouders raakten in gesprek met Mark Klein en Nicky Verheijen van CV Anoniem en zie daar, CV Anoniem zag er wel brood in om de jeugd de kans geven om mee te bouwen….. Lees verder

HÉÉt van de Naold: In aanloop naar De Uilenroep 2016

2015-12-16 voorpagina-Uilenroep 2015 zonder jaartal
Beste Bosuilen en Bosuilinnen,

Ga er maar aan staan, ervoor zorgen dat de Uilenroep er komende Carnaval weer prima uitziet om daarna te worden bezorgd in het Bosuilendorp inclusief het buitengebied! Deze week bleek maar eens te meer dat zo’ n Uilenroep er niet zomaar ligt. Natasja Heijblom en Nancy van de Kooij waren deze week weer druk doende om de binnengekomen teksten, advertenties en foto’s te rangschikken om zo toe te werken naar een definitieve versie.

Al heel wat maanden geleden zijn zij begonnen met de eerste voorbereidingen voor de Uilenroep. Natasja en Nancy, beiden lid van de PR commissie van de Stichting Ulvenhouts Carnaval, schrijven dan de Carnavalsverenigingen aan voor een tekst en foto’s, ze verdelen de adverteerders om te worden benaderd voor het plaatsen van een advertentie, en ga zo maar door. Zeker nu Carnaval in 2016 een vroeg tijdstip in het jaar kent en eigenlijk zoals ieder jaar, zijn de deadlines om een en ander in goede banen te leiden, vrij strak. Komt bij dat het dit jaar de 50ste editie is van het Carnaval in het Bosuilendorp, dus de editie van de Uilenroep, waarin ook de jeugd weer van zich doet spreken, zal een collectors item worden.

Op naar een gouden Carnaval in het Bosuilendorp. De Uilenroep zal er zeker onderdeel van uitmaken.

HÉÉt van de Naold: Bouwen en bouwbezoek in het Bosuilendorp

2015-01-25 Rosmolen op bouwplaatsBeste Bosuilen en Bosuilinnen, zondag 6 december ging uw reporter eens kijken naar de stand van zaken met betrekking tot de bouwactiviteiten in het Bosuilendorp. Bij de oude brandweerkazerne werd een aantal bouwers aangetroffen die deze zondag met name gebruikten om ervoor te zorgen dat zij straks rond de Kerst ver klaar zijn met hun carnavalswagen.

Zouden zij met hun carnavalsvereniging dit jaar voor goud gaan? Kijkend naar de voortgang zou dat best eens kunnen. Of worden zij straks ingehaald door de andere bouwclubs? In de kazerne en in de naburige loods zijn op dit moment aan het bouwen: CV de Duvels, CV Witte gij het, CV de Boerenknuppels, CV de Toekomst, CV de Nopkes, CV Steenkool en CV Anoniem.

Al met al een select gezelschap, waarbij iedere CV zomaar voor goud kan gaan tijdens de komende editie van de carnavalsoptocht in het Bosuilendorp…… Lees verder

HÉÉt van de Naold: Schokkende onthullingen CV Duo

IMG_7512Even kreeg uw verslaggever de indruk dat CV Duo in 2016 solo zou gaan, maar nee…. De leden van deze relatief jonge carnavalsvereniging bewegen zich de laatste tijd noodgedwongen wat omzichtig door het dorp. Zeker nadat er recent pogingen lijken te worden ondernomen om de dames uit elkaar te drijven om zo deze succesvolle combinatie uit te schakelen als concurrent in de Carnavalsoptocht. Voor dit interview voegde Annemiek Verschueren zich uit veiligheidsoverwegingen dan ook iets later bij CV-genoot Marjolein Rops, op een zorgvuldig geheim gehouden locatie…..
Lees verder

Héét van de Naold …: Worst naar Clara (ook op Omroep Brabant)

2015-02-08 WNG worst naar Clara brengenWat een weekend voorafgaande aan de start van Carnaval in het Bosuilendorp. Op het programma stonden het Jeugdsauwelen, het Sauwelen voor volwassenen en het ophangen van de Bosuilenvlaggen. En natuurlijk werd er een worst naar de Heilige Clara in Meersel-Dreef gebracht.

Afgelopen zondag kwamen daarvoor de  Carnavalsvierders, jong en wat ouder, samen bij Café Christianen. Vandaar vertrok rond de klok van half één de karavaan huifkarren naar Meersel-Dreef om aldaar een worst te offeren aan de Heilige Clara voor goed weer tijdens de Carnavalsdagen. Het bezoek aan de Heilige Clara vond tezamen met de Bonenpikkers uit Chaam plaats.

Na het offeren van worst werd…. Lees verder