Auteursarchief: Ingrid

Halfvasten: Motto en Masked Singers


S.U.C: ‘We blijven plakkuh!!’

9 maart werd met Halfvasten voorafgaand aan de tweede editie van The Masked Singers het nieuwe Bosuilse carnavalsmotto bekend gemaakt.
Jan Rops mag zich het Bosuils Mottomanneke van carnavalsseizoen 2024 / 2025 noemen. Zijn winnende inzending werd 9 maart met Halfvasten bekend gemaakt door pages Elles en Karlijn. Met dit mooie bouwmotto in het achterhoofd kunnen de Bosuilen zich nu gaan voorbereiden op de grote Bosuilse Optocht van 2025…. Lees verder

John en Sigrid Vester erelid S.U.C

Een vast onderdeel van het Bosuilse Carnaval is de Prinsenbrunch op de zaterdag van Carnaval. Dit keer vond deze plaats in de Flamingobar. Een moment waar onze Hoogheden en hun Gevolgen, (oud-)Prinsen, (ere)leden en vrienden van de S.U.C  even konden bijpraten. Met dit jaar een prachtig, emotioneel moment toen John en Sigrid Vester werden benoemd tot ereleden van de S.U.C.

Johns benoeming is een erkenning voor zijn jarenlange inzet voor de S.U.C “en het gehele Bosuilse Carnaval, waaronder zijn bijdrage als Secretaris van het dagelijks bestuur, waarnemend voorzitter en waarnemend commissievoorzitter PR en communicatie, als ook zijn tomeloze inzet voor de groei van het Bosuilse Carnaval”.  

Dit was allemaal natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de steun van Johns gezin, in het bijzonder zijn vrouw Sigrid. Zij ondersteunt daarnaast achter de schermen zelf op verschillende manieren het Bosuilse Carnaval. Vandaar dat ook zij tot erelid benoemd werd.  

Penningmeester Carina Verpaalen heeft jarenlang intensief met John samengewerkt. Toch kwam zij bij de voorbereidingen van haar toespraak achter een goed bewaard geheim. “Voor CV Das Praot ben en blijf jij HUN Prins.” John heeft dus als voorganger zijn eigen Raad van Elf gehad.

Door hun nauwe samenwerking zijn John en Carina’s gezinnen in de loop van de jaren met elkaar verweven geraakt. “We hebben alles gedeeld… behalve het bed. Dat dat even duidelijk is voor iedereen,” memoreerde Carina tot grote hilariteit van de aanwezigen. “Carnaval is een bijzonder feest, maar met jou werd het zoveel meer bijzonder; met trots en zoveel passie alles gedaan.”

Daar kwam overigens meer bij kijken dan alleen organisatietalent: “psycholoog, relatietherapeut, damage control, schade-expert, bemiddelaar… Jij was van het schikken. Je eigen frustratie aan de kant zetten en doorrrr… Soms was het moeilijk om je emoties in de hand te houden. Ik noem het afscheid van Piet Vlamings en Henk Bos. AAN was je, verheven boven je eigen verdriet… Alles in de strijd voor wat je nog kon doen voor die bijzondere mannen. Je was al die jaren mijn steun en toeverlaat. Ik kan niet in woorden uitdrukken wat je voor mij, maar in het bijzonder voor de hele Bosuilse gemeenschap, hebt betekend.”

Samen met voorzitter Stan Goosen had Carina een collage samengesteld in de vorm van het S.U.C logo met miniatuurfoto’s van het Bosuilse Carnaval uit de periode dat John daarbij betrokken was. Zichtbaar ontroerd nam hij deze in ontvangst. Hij blikte kort terug en bedankte iedereen die heeft bijgedragen aan het in stand houden van het Bosuilse Carnaval. “Waar een klein dorp groot in kan zijn! Carnaval heeft ons heel veel gebracht. Ik ben blij dat we dit voor, maar vooral met jullie hebben mogen doen.”

Eind goed…

Na een fantastisch seizoen sloten we dinsdagavond 13 februari Carnaval in Bosuilendorp af. Met pijn in het hart, maar vooral dankbaar voor de vele mooie feestjes die we samen hebben mogen vieren. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

Cape

 

 

 

 

Vanaf de Pekhoeve vertrokken we om 19.11 uur in een lange stoet naar het Bosuilenplein. Daar deed Jeugdprinses Elise onze mascotte Uilien het capeje af. Vervolgens liepen we samen naar het Pekhoeveterrein, waar de Branduilen van onze Bosuilse basisscholen klaarstonden.

Branduilen
Na een polonnaise was er geen ontkomen meer aan: het was tijd om de met zorg gemaakte Branduilen aan te steken. De Branduil van de Klokkebei stond dit jaar in het teken van het vertrek van hun directeur. “A-die-Jos”, zei Prins Nillus dan ook plechtig ten afscheid.
De Branduil van de Rosmolen had duidelijk meer moeite met het einde van het carnavalsseizoen. Bij die van de Klokkebei was het gaas al te zien; bij de Branduil van de Rosmolen kwam de rook nog uit de oren. Maar uiteindelijk moest ook deze eraan geloven.

Zeg maar dag…
Lees verder

Bosuilse Carnavalsviering: Maak je geen zorgen

Vrijdag 9 februari verzamelde een kleurrijk gezelschap zich in de Laurentiuskerk in Bosuilendorp voor de Carnavalsviering. Het jaarlijkse moment van bezinning voor de aanvang van vijf dagen feest en verbinding. Want Carnaval vier je samen.

Er gebeurt heel veel in de wereld,” sprak Prins Nillus de aanwezigen toe. “Daarom is juist dit een goed moment om even geen discussies te voeren, maar samen te feesten. Dat zorgt voor verbinding en verbroedering. Laten we even stilstaan bij wie we zijn en hoe we met elkaar omgaan,” riep hij de Bosuilen op.

Pastoor Lars Peetam gaf in zijn ‘prikske’ aan dat hij zich zorgen had gemaakt over de Carnavalsviering:  “Daor zat ik wel meej”. Henk van Sasse van IJsselt, die altijd betrokken is bij het samenstellen van de Carnavalsviering, stelde voor om ChatGTP in te zetten. “Wie?” was daarop de reactie van Pastoor Lars. Lees verder

Bosuilse Optocht 2024

CV De Herries

Lag het aan geofferde worsten? Was het de vis die moest zwemmen? Of was de vleesvervanger toch niet in goede aarde gevallen bij Clara? Gelukkig bleef het zondag 11 februari bij één flinke bui, maar helemaal droog verliep de Bosuilse Optocht niet. En ondanks de gouden act van CV De Herries brak de zon ook niet door in Ullywood aan Zee. Maar daor zat niemand meej!

CV De Boereknuppels

CV Duurt Lang

Wagens
Door het wegvallen van de bouwloods was het aantal wagens beperkt. De Boereknuppels deden daarom dit jaar in de categorie kleine wagens mee; goed voor brons. Toch was de optocht weer een lust voor het oog. En zeer hoopgevend, aangezien ongeveer een kwart van de inzendingen afkomstig was van jonge Bosuiltjes en Bosuilinnetjes, met zelfs een gloednieuwe jeugdcarnavalsvereniging: CV Duurt Lang. Die won meteen goud bij de wagens voor de jeugd.

CV De Toekomst Kids

CV Happy Girls

Jeugd Lees verder

Worst naar Clara

“Vandaag is het de dag van de frikandel,” wist Prins Nillus 4 februari in Meersel-Dreef te vertellen. Daarom kreeg Clara van hem verschillende soorten frikandellen. Omdat alleen het beste goed genoeg is voor de heilige, had hij ook kalfsworst voor haar meegenomen. Ten ere van zijn gasten uit Totdenringen, de Sikken, offerde hij verder nog bokworst. Ook diverse andere Bosuilen uit zijn gezelschap hadden worst voor Clara meegenomen in de hoop op droog weer met Carnaval.

 

Verbroedering
Maar liefst drie huifkarren vol Bosuilen vertrokken 4 februari om 12.30 uur vanaf de Flamingobar om worst naar Clara te brengen. Als speciale gasten had Prins Nillus zijn collega Prins Rob d’n Irste van Totdenringen en diens hofdames Kim en Danny uitgenodigd. Prins Rob had de uitnodiging maar wat graag aangenomen “nadat ik even op buienradar had gekeken. En als het droog blijft met Carnaval, kom ik volgend jaar met mijn hele Raad,” beloofde hij. De Bosuilse pages en de hofdames van de Sikken rolden een flinke verse worst uit om die vervolgens samen te offeren. Lees verder

Bosuilendorp barstensvol jong sauweltalent

 

2 februari 2024, 10.00 uur. Een bomvolle Pekhoeve. 16 deelnemers. Negen acts. De 10e editie van het Bosuilse Jeugdsauwelen biedt hoop voor de toekomst, want Bosuilendorp heeft duidelijk geen gebruik aan jong komisch talent. Leo Dijkstra mocht met zijn winnende Sauwel als slager S. (Sam) Lager beide Bosuilse Sauwelavonden openen.

Knap staaltje 
Het blijft onvoorstelbaar hoe onze jonge Bosuilen na slechts enkele sauwellessen een geslaagde Sauwel neer kunnen zetten. Eric van der Westerlaken en Rogier Schetters, zelf ervaren Sauwelaars, keken dan ook tevreden naar de verrichtingen van hun pupillen.
Zo ook Prins Nillus, die iets later aan moest sluiten bij zijn medejuryleden, Jeugdprinses Elise en Jos van Etten. “Maar daor zitten we nie meej”, zei presentatrice Marlinde van Twist met een knipoog voor de eerste Sauwelaars de ton betraden.

Typetjes
Het gehalte kakkers was dit jaar groot. Noa en Pieter, die als eerste plaats namen in de ton, lieten zich als sommeliers Diederik en Lode de wijnen van Vintges goed smaken en slaagden er met dubbele tong in een aantal geslaagde grappen te maken.
Wat een contrast vormden daarna de gezellige volkse Domme Blondjes Lucy en Suzy (Saar en Keet) met hun voorgangers. “No way!” Misschien niet de slimsten, maar wel supergezellige meiden.
De spanning in de zaal steeg vervolgens tot ongekende hoogte bij de opkomst van Babette en Liene als Voldemort en Harry Potter. Hun act, waarbij ze o.a. een verdwijnspreuk voor ouders deelden, eindigde in een heus toverstokkengevecht.
Pizzabakker Luigi (Jules) betrad als laatste act voor de pauze de ton. Prins Nillus, die net was gearriveerd, viel met zijn neus in de boter met deze korte maar krachtige act waarbij de woordgrappen je om de oren vlogen.

(Woord)grappen….
Lees verder

Vlag uit, sjaal aan!

Traditiegetrouw hangen we op Sauwelzaterdag op zoveel mogelijk plaatsen in Bosuilendorp de Bosuilenvlag uit. Jij toch ook? En doe je dan meteen je Bosuilensjaal aan?

Wat zeg je? Heb je er nog geen? Ga dan snel naar onze webshop. Laten we er 3 februari samen voor zorgen dat Bosuilendorp helemaal groen kleurt!!!

 

Uilenroep en embleemverkoop

 

Traditiegetrouw wordt een week voor het Sauwelen de Bosuilse carnavalskrant gratis verspreid in heel Ulvenhout. Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 januari komen vrijwilligers langs om een gratis, vers gedrukte Uilenroep aan te bieden. Uiteraard kun je dan ook het embleem van 2024 kopen. Dat kost €3,- en zoals gebruikelijk verkopen we er graag drie voor een tientje! Betalen kan contact of met een QR-code.

Geen Uilenroep ontvangen? Geen nood! Stuur een mailtje naar pr@bosuilendorp.nl en we lossen het op.

Steun het Bosuils Carnaval 
Het verspreiden van de Uilenroep is geen kwestie van ‘folderen’. De carnavalskrant wordt bij zoveel mogelijk huizen in Ulvenhout persoonlijk, gratis, aangeboden. Je kunt dan ook meteen het carnavalsembleem van dit jaar kopen. Hiermee steun je het Carnaval in Ulvenhout. En je houdt je verzameling emblemen compleet!

Vrijwilligers met een missie
Onze vrijwilligers komen zoveel mogelijk ‘s middags langs, omdat vooral ouderen het vaak naar vinden als er ’s avonds wordt aangebeld. Geen reden dus om niet voor ze open te doen. Zij hebben een nobele missie: je op de hoogte brengen van wat er allemaal speelt in ons dorp tijdens Carnaval.

Mis het niet!
Lees in de Uilenroep de artikelen over de vele Carnavalsverenigingen die ons Bosuilendorp rijk is. En maak kennis met de Prins, de Jeugdprinses en hun gevolgen. Ook vind je er natuurlijk het volledige Bosuilse carnavalsprogramma, zodat je precies weet waar het dit jaar allemaal te doen is met Carnaval in ons dorp. En in de periode daarvoor ook trouwens, zoals bijvoorbeeld het Sauwelen op 2 en 3 februari a.s. Kaarten daarvoor zijn te koop in de Flamingobar.

De Uilenroep: een krant die je niet mag missen. Veel leesplezier alvast!!!