Categoriearchief: Protocol

Halfvasten: Motto en Masked Singers


S.U.C: ‘We blijven plakkuh!!’

9 maart werd met Halfvasten voorafgaand aan de tweede editie van The Masked Singers het nieuwe Bosuilse carnavalsmotto bekend gemaakt.
Jan Rops mag zich het Bosuils Mottomanneke van carnavalsseizoen 2024 / 2025 noemen. Zijn winnende inzending werd 9 maart met Halfvasten bekend gemaakt door pages Elles en Karlijn. Met dit mooie bouwmotto in het achterhoofd kunnen de Bosuilen zich nu gaan voorbereiden op de grote Bosuilse Optocht van 2025…. Lees verder

John en Sigrid Vester erelid S.U.C

Een vast onderdeel van het Bosuilse Carnaval is de Prinsenbrunch op de zaterdag van Carnaval. Dit keer vond deze plaats in de Flamingobar. Een moment waar onze Hoogheden en hun Gevolgen, (oud-)Prinsen, (ere)leden en vrienden van de S.U.C  even konden bijpraten. Met dit jaar een prachtig, emotioneel moment toen John en Sigrid Vester werden benoemd tot ereleden van de S.U.C.

Johns benoeming is een erkenning voor zijn jarenlange inzet voor de S.U.C “en het gehele Bosuilse Carnaval, waaronder zijn bijdrage als Secretaris van het dagelijks bestuur, waarnemend voorzitter en waarnemend commissievoorzitter PR en communicatie, als ook zijn tomeloze inzet voor de groei van het Bosuilse Carnaval”.  

Dit was allemaal natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de steun van Johns gezin, in het bijzonder zijn vrouw Sigrid. Zij ondersteunt daarnaast achter de schermen zelf op verschillende manieren het Bosuilse Carnaval. Vandaar dat ook zij tot erelid benoemd werd.  

Penningmeester Carina Verpaalen heeft jarenlang intensief met John samengewerkt. Toch kwam zij bij de voorbereidingen van haar toespraak achter een goed bewaard geheim. “Voor CV Das Praot ben en blijf jij HUN Prins.” John heeft dus als voorganger zijn eigen Raad van Elf gehad.

Door hun nauwe samenwerking zijn John en Carina’s gezinnen in de loop van de jaren met elkaar verweven geraakt. “We hebben alles gedeeld… behalve het bed. Dat dat even duidelijk is voor iedereen,” memoreerde Carina tot grote hilariteit van de aanwezigen. “Carnaval is een bijzonder feest, maar met jou werd het zoveel meer bijzonder; met trots en zoveel passie alles gedaan.”

Daar kwam overigens meer bij kijken dan alleen organisatietalent: “psycholoog, relatietherapeut, damage control, schade-expert, bemiddelaar… Jij was van het schikken. Je eigen frustratie aan de kant zetten en doorrrr… Soms was het moeilijk om je emoties in de hand te houden. Ik noem het afscheid van Piet Vlamings en Henk Bos. AAN was je, verheven boven je eigen verdriet… Alles in de strijd voor wat je nog kon doen voor die bijzondere mannen. Je was al die jaren mijn steun en toeverlaat. Ik kan niet in woorden uitdrukken wat je voor mij, maar in het bijzonder voor de hele Bosuilse gemeenschap, hebt betekend.”

Samen met voorzitter Stan Goosen had Carina een collage samengesteld in de vorm van het S.U.C logo met miniatuurfoto’s van het Bosuilse Carnaval uit de periode dat John daarbij betrokken was. Zichtbaar ontroerd nam hij deze in ontvangst. Hij blikte kort terug en bedankte iedereen die heeft bijgedragen aan het in stand houden van het Bosuilse Carnaval. “Waar een klein dorp groot in kan zijn! Carnaval heeft ons heel veel gebracht. Ik ben blij dat we dit voor, maar vooral met jullie hebben mogen doen.”

Gouden Uitblinkers!

Ja dat zijn ze zeker. Afgelopen Carnaval werden Ingrid Bothe en Eric van der Westerlaken uitgeroepen tot Gouden Uitblinkers voor hun inzet voor het Bosuilse Carnaval. Iets waar ze trots op kunnen zijn.

 

Eric van der Westerlaken werd Carnavalsmaandag door Prins Nillus en zijn gevolg bedankt voor zijn jarenlange inzet voor het Sauwelen en dan met name ook voor het Jeugdsauwelen. Want wie de jeugd heeft , heeft de toekomst. Al met al weer een mooie erkenning die Eric dit jaar aan zijn lijstje kan toevoegen. Eerder dit jaar sleepte hij al de titel Oppersauwelaar van het Bosuilendorp binnen en kreeg hij voor de Stichting Molen De Korenbloem de Platte Buis uitgereikt.

 

Ingrid Bothe viel de eer te beurt op Carnavalsvrijdag. Ook zij werd door Prins Nillus en zijn gevolg bedankt, voor haar tomeloze inzet om het Carnaval in het Bosuilendorp steeds in de media goed op de kaart te krijgen en te houden. Teksten schrijven, schrijven aan het Jubileumboek, reportages maken, fotograferen niets is haar teveel. Al heel wat jaren maakt ze deel uit van de PR Commissie en maakt ze zoals gezegd de nodige meters.

Eric en Ingrid, van harte gefeliciteerd met jullie Gouden Uitblinkers.

Eind goed…

Na een fantastisch seizoen sloten we dinsdagavond 13 februari Carnaval in Bosuilendorp af. Met pijn in het hart, maar vooral dankbaar voor de vele mooie feestjes die we samen hebben mogen vieren. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

Cape

 

 

 

 

Vanaf de Pekhoeve vertrokken we om 19.11 uur in een lange stoet naar het Bosuilenplein. Daar deed Jeugdprinses Elise onze mascotte Uilien het capeje af. Vervolgens liepen we samen naar het Pekhoeveterrein, waar de Branduilen van onze Bosuilse basisscholen klaarstonden.

Branduilen
Na een polonnaise was er geen ontkomen meer aan: het was tijd om de met zorg gemaakte Branduilen aan te steken. De Branduil van de Klokkebei stond dit jaar in het teken van het vertrek van hun directeur. “A-die-Jos”, zei Prins Nillus dan ook plechtig ten afscheid.
De Branduil van de Rosmolen had duidelijk meer moeite met het einde van het carnavalsseizoen. Bij die van de Klokkebei was het gaas al te zien; bij de Branduil van de Rosmolen kwam de rook nog uit de oren. Maar uiteindelijk moest ook deze eraan geloven.

Zeg maar dag…
Lees verder

Worst naar Clara

“Vandaag is het de dag van de frikandel,” wist Prins Nillus 4 februari in Meersel-Dreef te vertellen. Daarom kreeg Clara van hem verschillende soorten frikandellen. Omdat alleen het beste goed genoeg is voor de heilige, had hij ook kalfsworst voor haar meegenomen. Ten ere van zijn gasten uit Totdenringen, de Sikken, offerde hij verder nog bokworst. Ook diverse andere Bosuilen uit zijn gezelschap hadden worst voor Clara meegenomen in de hoop op droog weer met Carnaval.

 

Verbroedering
Maar liefst drie huifkarren vol Bosuilen vertrokken 4 februari om 12.30 uur vanaf de Flamingobar om worst naar Clara te brengen. Als speciale gasten had Prins Nillus zijn collega Prins Rob d’n Irste van Totdenringen en diens hofdames Kim en Danny uitgenodigd. Prins Rob had de uitnodiging maar wat graag aangenomen “nadat ik even op buienradar had gekeken. En als het droog blijft met Carnaval, kom ik volgend jaar met mijn hele Raad,” beloofde hij. De Bosuilse pages en de hofdames van de Sikken rolden een flinke verse worst uit om die vervolgens samen te offeren. Lees verder

Vlag uit, sjaal aan!

Traditiegetrouw hangen we op Sauwelzaterdag op zoveel mogelijk plaatsen in Bosuilendorp de Bosuilenvlag uit. Jij toch ook? En doe je dan meteen je Bosuilensjaal aan?

Wat zeg je? Heb je er nog geen? Ga dan snel naar onze webshop. Laten we er 3 februari samen voor zorgen dat Bosuilendorp helemaal groen kleurt!!!

 

Mooie slotdagen Bosuils Carnaval

Prima Catwalk-maandag
Na het bezoek aan BaronieTV was het maandagmiddag 20 februari tijd voor het Dobbertjesbal in de Pekhoeve. ’s Avonds konden daar degenen die dat wilden de Catwalk op om de Bosuilen en Bosuilinnen te trakteren op geweldige optredens. Er werd hier gretig gebruik van gemaakt. De afwisseling was prima, de sfeer was goed, en zo verliep de avond op rollekes….. Lees verder

Nieuwe voorzitter Bosuilendorp

Voordat de 18e Bosuilse Prins aan het publiek gepresenteerd is, werd Stan Goosen aan het publiek voorgesteld als nieuwe voorzitter van Stichting Ulvenhouts Carnaval. Stan is een bekende in de carnavalswereld. In zijn jonge jaren een trouwe bouwer bij PCV De Grimpen en later bij CV de Spoetjes. Afgelopen jaren zorgde Stan al voor een goed geleide Bosuilse optocht.

UILEGIE

       

Aan onze Henkes,

Het carnavalsseizoen 2021-2022 is voorbij.

Er waren heel wat taken te verdelen nu we weer “normaal” mogen doen. Dingen die jij altijd als vanzelfsprekend en met veel elan deed.

DUS, moesten we bespreken:

  • Wie neemt het stukje voor de Uilenroep voor zijn rekening?
  • Wie gaat er naar de kadoschuur en kringloop om de meest fantastische prijzen voor onze jaarlijkse Kerstbingo te verzamelen?
  • Wie zingt er plechtig met de andere C.U.S-zangers “De Uil is in de Olmen” als we de worst naar Clara gaan brengen?
  • Wie neemt stiekem de worst weer mee terug?
  • Wie gaat de inleiding van onze sauwelact doen?
  • Wie loopt er voorop in de breakpolonaise, zonder een draai om z’n oren te krijgen?
  • Wie maakt de traditionele “witte pesto-kip saus” voor na de optocht?
  • Wie zorgt dat er zalm is bij het haringhappen?
  • Wie verzint er voor of tijdens Carnaval alvast een beginnetje voor het Halfvastenbal?

Het was fantastisch om weer samen Carnaval te mogen vieren. Maar wat hebben we je daarbij verschrikkelijk gemist. Niet alleen vanwege alles wat je altijd hebt gedaan, maar vooral als goede VRIEND.

In onze gedachten was je er elk moment bij.

Dikke C.U.S