John en Sigrid Vester erelid S.U.C

Een vast onderdeel van het Bosuilse Carnaval is de Prinsenbrunch op de zaterdag van Carnaval. Dit keer vond deze plaats in de Flamingobar. Een moment waar onze Hoogheden en hun Gevolgen, (oud-)Prinsen, (ere)leden en vrienden van de S.U.C  even konden bijpraten. Met dit jaar een prachtig, emotioneel moment toen John en Sigrid Vester werden benoemd tot ereleden van de S.U.C.

Johns benoeming is een erkenning voor zijn jarenlange inzet voor de S.U.C “en het gehele Bosuilse Carnaval, waaronder zijn bijdrage als Secretaris van het dagelijks bestuur, waarnemend voorzitter en waarnemend commissievoorzitter PR en communicatie, als ook zijn tomeloze inzet voor de groei van het Bosuilse Carnaval”.  

Dit was allemaal natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de steun van Johns gezin, in het bijzonder zijn vrouw Sigrid. Zij ondersteunt daarnaast achter de schermen zelf op verschillende manieren het Bosuilse Carnaval. Vandaar dat ook zij tot erelid benoemd werd.  

Penningmeester Carina Verpaalen heeft jarenlang intensief met John samengewerkt. Toch kwam zij bij de voorbereidingen van haar toespraak achter een goed bewaard geheim. “Voor CV Das Praot ben en blijf jij HUN Prins.” John heeft dus als voorganger zijn eigen Raad van Elf gehad.

Door hun nauwe samenwerking zijn John en Carina’s gezinnen in de loop van de jaren met elkaar verweven geraakt. “We hebben alles gedeeld… behalve het bed. Dat dat even duidelijk is voor iedereen,” memoreerde Carina tot grote hilariteit van de aanwezigen. “Carnaval is een bijzonder feest, maar met jou werd het zoveel meer bijzonder; met trots en zoveel passie alles gedaan.”

Daar kwam overigens meer bij kijken dan alleen organisatietalent: “psycholoog, relatietherapeut, damage control, schade-expert, bemiddelaar… Jij was van het schikken. Je eigen frustratie aan de kant zetten en doorrrr… Soms was het moeilijk om je emoties in de hand te houden. Ik noem het afscheid van Piet Vlamings en Henk Bos. AAN was je, verheven boven je eigen verdriet… Alles in de strijd voor wat je nog kon doen voor die bijzondere mannen. Je was al die jaren mijn steun en toeverlaat. Ik kan niet in woorden uitdrukken wat je voor mij, maar in het bijzonder voor de hele Bosuilse gemeenschap, hebt betekend.”

Samen met voorzitter Stan Goosen had Carina een collage samengesteld in de vorm van het S.U.C logo met miniatuurfoto’s van het Bosuilse Carnaval uit de periode dat John daarbij betrokken was. Zichtbaar ontroerd nam hij deze in ontvangst. Hij blikte kort terug en bedankte iedereen die heeft bijgedragen aan het in stand houden van het Bosuilse Carnaval. “Waar een klein dorp groot in kan zijn! Carnaval heeft ons heel veel gebracht. Ik ben blij dat we dit voor, maar vooral met jullie hebben mogen doen.”