S.U.C

Ulvenhout telt rond de 4700 inwoners en ligt ten zuiden van Breda. De grenzen van Breda en Ulvenhout liggen enkele honderden meters uit elkaar.

De naam Ulvenhout is ontstaan uit het Ulvenschot zijnde het Ulvenhouts Bos.  Schot en hout wisse¬len elkaar wel vaker af en betekenen beide bos van hoge bomen. “Ulf” zou duiden op Kraak- en Schietwilgen. Ulven¬hout zou dus genoemd kunnen zijn naar de tot 20 meter hoge wilgen welke groeiden in het Ulvenhouts bos.

Ulvenhout is sinds de jaren zestig gegroeid door de bouw van wijken met veel duurdere huizen. Huurwoningen zijn er wel maar kunnen niet voldoen aan de vraag van de eigen jeugd. Daarnaast worden de huurwoningen sinds de annexatie ook ter beschikking gesteld aan de overige inwoners van de gemeente Breda.
De huizen die te koop worden aangeboden zijn vaak te duur voor de startende eigen jeugd en worden dus verkocht aan mensen van buiten het dorp. Helaas ontbreekt het de nieuwe inwoners vaak nog aan betrokkenheid met hun dorp en moeten verenigingen in het dorp vaak een beroep blijven doen op een kleine groep zeer actieve vrijwilligers. Maar natuurlijk er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel een laten we er samen voor zorgen dat de regel meer uitzondering wordt. Dit kan door actief te worden maar zeker ook door een van de vele evenementen te bezoeken!

Het carnaval in Ulvenhout wordt gevierd in de horecazaken in het dorp, waarbij De Harmonie en De Flamingo de voornaamste zijn vanwege de capaciteit van hun zalen. Hier worden vele activiteiten gehouden als het dertigplusbal, de zondagmiddag, de prijsuitreiking van de optocht op zondagavond, het limonadebal op maandagmiddag, de maandagavond, het eetfeest op maandagavond, het Suckeltjesbal op dinsdagmiddag en de sluitingsavond op dinsdag. Tevens hebben we dun Bert, cafetaria met bar, thuishonk van de Boereknuppels. Zij houden hier hun traditionele Boereknuppelbal. Voor de rest kun je er gedurende de hele carnaval een goede vette hap krijgen.

En dan hebben we nog ons speciaal café. Het café van Leo en Dymph Christianen. Het huiskamercafé is gedurende de gehele carnaval een centrum van de echte carnavalsvierder met als hoogtepunt de gouwe ouwe middag op dinsdag, gepresenteerd door de Mechel.

Het Bosuilse carnaval is leuk voor de Bosuilen en hun vrienden.