Halfvasten: Motto en Masked Singers


S.U.C: ‘We blijven plakkuh!!’

9 maart werd met Halfvasten voorafgaand aan de tweede editie van The Masked Singers het nieuwe Bosuilse carnavalsmotto bekend gemaakt.
Jan Rops mag zich het Bosuils Mottomanneke van carnavalsseizoen 2024 / 2025 noemen. Zijn winnende inzending werd 9 maart met Halfvasten bekend gemaakt door pages Elles en Karlijn. Met dit mooie bouwmotto in het achterhoofd kunnen de Bosuilen zich nu gaan voorbereiden op de grote Bosuilse Optocht van 2025….

Prijsuitreiking

PCV De Dobbers 1e prijs Wagens

CV Duurt Lang

 

 

 

 


Halfvasten startte met de uitreiking van de geldprijzen aan de winnaars van de optocht van dit jaar. De Carina Verpaalen wisseltrofee, de nieuwe Bosuilse aanmoedigingsprijs, ging naar CV Duurt Lang. Na de bekendmaking van het nieuwe carnavalsmotto was het tijd voor The Masked Singers, wederom georganiseerd door Leedies Oonlie.

Spannend
Er was vooraf driftig gespeculeerd over de deelnemers. Wie was er vanavond niet bij in de Taveerne van Jeugdland? Die zat dan vast in een van de pakken! Presentator Niek Roovers leidde de drie acts in met een aantal hints. Het publiek kon via een QR-code doorgeven wie er volgens hen in de pakken zat. De antwoorden waren live te volgen op diverse TV-schermen, waardoor sommigen nog meer gingen twijfelen over hun antwoord.

 

Verrassing
Luca de Aap verzorgde de aftrap met een geweldige uitvoering van het nummer ‘Fly me to the moon’. Tips van Niek Roovers: “Onze aap slingert heen en weer tussen Kielegat en het Bosuilendorp. Ook al blaast hij weleens hoog van de toren, deze aap kan een aardig nootje zingen? Met Carnaval is hij altijd van de partij én vandaag levert deze aap een inspanning zoals hij vroeger altijd deed bij de Uitspanning!” Tot veler verbazing ging niet Jan Rops of Jody van Miert gehuld in het pak, maar hun collega-Bosuil Goof Stroeve.

 

Engelbewaarders

 

 

 

 

Het Duo Leo de Leeuw en Kiko de Kikker trad als tweede op, met het lied ‘Engelbewaarder’. Leo werd aangekondigd als “geen haantje de voorste. Hij is geboren en getogen in de Savanne van het Bosuilendorp” en “erg standvastig in de liefde”. Kiko “is een sportief aangelegd en zorgt dat hier niet de klad in komt. Een biertje op zijn tijd staat hem niet in de weg. Je kunt altijd op hem rekenen, als een echte kikkerprins.” Rob Broeders bleek in het leeuwenpak te zitten; Bob de Kort in dat van kikker Kiko.

 

Kers op de taart
Het derde optreden was van Zara de Zebra, met ‘Van Goes tot Purmerend’. Ze had wel “effen moeten nadenken of ze hier vanavond wilde gaan balken. Hoewel je denkt dat deze zebra uit België komt, is dat zeker niet het geval. Optochten zijn favoriet, want als kuddedier is deze zebra graag onder de dieren. Toch staat ze de afgelopen jaren een beetje aan de zijlijn.” Onder groot applaus kwam Wendy Goos tevoorschijn uit het zebrapak.

 

 

 

 

 

 

Het publiek was zo geïnspireerd door de Masked Singers, dat er diverse spontane optredens ontstonden op het podium. Het feest in de Taveerne van Jeugdland ging dan ook nog tot in de late uurtjes door.