HÉÉt van de Naold: Boskuikens Koen en Ilse Rops winnaars ontwerpwedstrijd Kuikenroep

2016-01-31 Prijsuitreiking ontwerpwedstrijd KuikenroepHet weekend van 22, 23 en 24 januari werd de Uilenroep, de gratis Bosuilse Carnavalskrant, door vrijwilligers verspreid door heel Ulvenhout. Op de voorkant prijkt dit jaar een prachtige prent van de hand van Kenny Vuijk. Minder bekend is dat in dit gouden jaar ook een speciale jeugdeditie op de Ulvenhoutse basisscholen is verspreid: de Kuikenroep. Ook de voorkant van deze krant wordt opgesierd door een ontwerp van inwoners van ons Bosuilendorp, en wel Koen en Ilse Rops. Dinsdag 26 januari ontvingen zij hiervoor een attentie van de S.U.C.

BEESTENBENDE
Koen en Ilse Rops zijn, ondanks hun jeugdige leeftijd, geen onbekenden in het Bosuilse Carnaval…. Ze maken al jaren deel uit van CV De Beestenbende. Vorig jaar wonnen ze zelfs de eerste prijs in de categorie Kindergroepen met ‘Un grote grapjas ben-de!’. Dit jaar zullen ze beiden ook deel uitmaken van de Boskuikens, de jongerensectie van De Bosuilen (de blaaskapel van Harmonie “Constantia”). De repetitie op dinsdag 26 januari begon echter wel wat anders dan verwacht, met de uitreiking van een toepasselijk cadeautje voor hun winnende tekening namens de S.U.C: een gouden schminkset .

BOSKUIKENS
Ook dit jaar zullen De Boskuikens een paar keer zelfstandig optreden tijdens Carnaval. Al een aantal weken wordt er onder leiding van dirigent Jan van den Brandt, tijdens diens vakantie  vervangen door Joop Sprangers, driftig gerepeteerd. Geen geringe opgave, gezien de beperkte tijd die hiervoor beschikbaar is en de grootte van de groep jonge muzikanten. Die ook nog eens allemaal op verschillende niveaus muziek maken, variërend van vier jaar tot een aantal maanden. De nummers zijn dan ook aangepast aan diverse niveaus, zodat de jonge muzikanten allemaal hun eigen bijdrage kunnen leveren.

CARNAVALSREPERTOIRE
De groep bestaat uit 30 muzikanten. 13 spelen er al bij het Leerlingenorkest en 8 spelen bij het huidige opstaporkest van Harmonie ‘Constantia’. De 9 nieuwkomers zijn in september vorig jaar met muzieklessen begonnen en zullen na Carnaval het nieuwe Opstaporkest gaan vormen. Het carnavalsrepertoire bestaat uit drie nummers: ‘En van je Hoempa’, de ‘Hoofd Schouders Medley’ en ‘Dat is het einde’.

Vrijdagmiddag 5 februari treden de Boskuikens voor het eerst op, in De Donk. Mogelijk volgen er ook sessies bij het VLUG-bal op zaterdagmiddag, tijdens de Carnavalsmis op zaterdagavond en de Uilienverbranding op dinsdagavond. Het hoogtepunt wordt een optreden bij BaronieTV op maandagochtend 8 februari. Dit optreden wordt live uitgezonden, dus zorg dat u voor de TV zit!