Sauwelen 2016 in het Bosuilendorp: talent betaalt zich uit

2016-01-30 Oppersauwelaar Niek Roovers

Oppersauwelaar 2016: Niek Roovers

Op alle fronten kan dit worden gezegd, wederom twee avonden met top-entertainment. Twee Sauwelavonden, wekenlang met het bordje uitverkocht, met een prima programma, waarbij de concurrentie tussen de acts goed verliep. Of dit nu de Sauwels waren of de andere acts, het publiek kon het allemaal waarderen.

Gestart werd er met een welkomstwoord van Prins Ad XVI die alle aanwezigen van harte welkom heette, om daarna het podium vrij te maken voor de winnaars van het Jeugdsauwelen, Janneke van Gils en Victor Huijben. Zij lieten zien over veel talent te beschikken, wat hopelijk gaat leiden tot het bestijgen van de Sauwelton over een paar jaren.

Het stokje met talent gaven ze hierna door aan de moeder van Freek Heemskerk, die terugblikte op haar leven in het Bosuilendorp aan de hand van de rode draad. Een mooi optreden om de zaal warm te krijgen voor de volgende Sauwelaar…. dit keer zoon Freek, die alias Radu de bootvluchteling, voorzien van accordeon, op zoek was naar een onderkomen in het Bosuilendorp en de mensen meenam in zijn zoektocht.

Sauwelavonden dit jaar waarin de zoektocht doorging middels het optreden van de S.U.C. waar aan de hand van een film werd getoond dat Ulvenhout ook Witte Wieven en een baronnen heeft en daarbij de Efteling fors overtreft. Talent werd ook getoond door Pim van Overloop, die voor het tweede achtereenvolgende jaar de Ton betrad en als tuinman Bas van Gool, zijn licht liet schijnen over het wel en wee van de firma Hogo Groen.

Dat ook de Carnavalsverenigingen deze Sauwelavonden tot een groot succes maken, bleek maar weer eens te meer. De Leedies Only blikten met hun filmrapportage terug op de “Love Caravan” van vorig jaar. Hierin werden toen diverse bezoekers gevraagd waar ze ’s nachts voor wakker gemaakt mochten worden. Zo gezegd, zo gedaan, de Leedies voegden de afgelopen tijd de daad bij het woord en lieten dat zien via hun filmrapportage. Ook de Boere-Dobbers kwamen weer prima voor de dag, met hun Kermis van Nix, om toch de voorjaarskermis weer eens nieuw leven in te blazen. Met de op het toneel aanwezige kermis, ging de boel goed los.

Terug naar de Sauwelacts deze avonden. Jordi van Gils, nam als Sooi de zwerver, een ieder mee in zijn zoektocht naar een onderkomen in Ulvenhout, dit mede veroorzaakt door zijn liefdes- en relatieperikelen. Eric van der Westerlaken kwam op als Pieter de schone zwemmer, die als synchroon zwemmer liet zien druk doende te zijn met zijn jacht naar Goud op de Olympische Spelen. En dan was er nog de Sauwelact van Niek Roovers, die als Kareltje Contant een boekje opendeed over zijn collectetocht langs de deuren in het Bosuilendorp. Vaak een barre tocht, maar voor dit jaar één met een mooi resultaat. Deze Sauwelact werd door het publiek op beide avonden verkozen tot de Sauwelact 2016 van het Bosuilendorp.

Niek Roovers gaat dit jaar dus, net zoals in 2014, als Oppersauwelaar door het leven. Een grande proficiat hiervoor, maar ook voor de andere deelnemers aan de Sauwelavonden alsmede voor de organisatie van deze avonden. Ga er maar aan staan, top-entertainment op de plank brengen kost maanden van voorbereiding en dan is het mooi om te zien dat talent zich uitbetaalt.

Avonden op een prima manier aan elkaar gepraat door Remco Raats die tussen de optredens door steeds inging op de finesses van en rondom het Sauwelen. Avonden met een gezellige nazit, dit mede veroorzaakt door het optreden van Thom van Aert, die als Ben de Klos met een geweldig optreden de Sauwelavonden nog meer glans gaf. Op naar een geweldig Carnaval 2016 en op naar het Sauwelen in 2017.