Bosuilen brengen ondanks regenachtig decor worst naar Clara

2016-01-31 Worst naar Clara 008Op zondagmiddag 31 januari 2016 vertrokken twee paardentrams, getrokken door tractoren vanuit Bosuilendorp, richting Meerseldreef. In dit plaatsje vestigden de paters Capucijnen in 1687 een nederzetting. In het Heilig Hart Park heeft de heilige Clara haar eigen kapelletje. Traditiegetrouw wordt er worst geofferd om gunstig weer tijdens carnaval af te smeken. ….

Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door CV De Kauwe Kaant, partners van bestuursleden van de S.U.C, vrouwelijke bestuursleden en partners van raadsleden. 2016-01-31 Worst naar Clara 039De Bosuilen hadden hun vertrouwde aluminium trepke meegenomen waarop Prins Ad XVI mocht aftrappen. Dit deed hij met zijn zelfgeredigeerde carnavaleske variatie op ‘De liefde voor muziek’ van Raymond van het Groenewoud.

Omdat Prins Ad de groep had opgewarmd, hadden de oud prinsen een makkie. Het woord werd gevoerd door Oud Prins Bema die de lachers al snel op zijn hand had. Veurzittert Frank Husson deed ook nog een duit in het zakje en benadrukte dat er op het juiste moment ook aandacht moet zijn voor de keerzijde van leut. Prins Jeroen van Bonenpikkersland had wederom een prachtige speech en benadrukte hoezeer de Bonenpikkers genieten van de verbroedering met de Bosuilen en tot welke prachtige tradities dit geleid heeft.

Nadat Bonenpikkers Veurzittert Wim in ’t Veld een woordje had gesproken, mochten de dames van de Kouwe Kaant hun zegje doen.2016-01-31 Worst naar Clara 067 Zij vertelden Clara dat de Heilige Maria inmiddels wist hoe warmbloedig ze zijn. En van vrouw tot vrouw werd aan Clara om mooi weer tijdens Carnaval gevraagd. Kouwe Kaanter Simone had voor een prachtige worst gezorgd. Helaas heeft Clara er niet lang van kunnen genieten, omdat de Bonenpikkers hun reputatie meer dan waar maakten: ze gingen er met de worst vandoor…
De middag werd in het Bosuilendorp afgesloten met erwtensoep & glühwein, verzorgd door de Kouwe Kaant, gevolgd door het uitreiken van de kieltjes voor de nieuwgeboren Bosuiltjes, waaronder 4 oud Pages die hun Bosuiltje kwamen showen. Prins Ad XVI & gevolg konden niet trotser zijn. Alaaf!