HÉÉt van de Naold: Schokkende onthullingen CV Duo

IMG_7512Even kreeg uw verslaggever de indruk dat CV Duo in 2016 solo zou gaan, maar nee…. De leden van deze relatief jonge carnavalsvereniging bewegen zich de laatste tijd noodgedwongen wat omzichtig door het dorp. Zeker nadat er recent pogingen lijken te worden ondernomen om de dames uit elkaar te drijven om zo deze succesvolle combinatie uit te schakelen als concurrent in de Carnavalsoptocht. Voor dit interview voegde Annemiek Verschueren zich uit veiligheidsoverwegingen dan ook iets later bij CV-genoot Marjolein Rops, op een zorgvuldig geheim gehouden locatie…..

De dames van CV Duo hebben elkaar een aantal jaar geleden gevonden op het 30Plus bal, dat ze ieder alleen moesten bezoeken vanwege de carnavaleske muzikale verplichtingen van hun respectievelijke echtgenoten. Van het een kwam het ander, en ze besloten dan ook maar samen aan de carnavalsoptocht mee te doen.

In 2014 maakte het Bosuilendorp voor het eerst kennis met het duo, dat met hun ‘Selfie’ act meteen een verdienstelijke tweede prijs in de wacht sleepte. Als ‘Un grote boom ben-de’ pakten ze vervolgens in 2015 meteen de gouden plak. En ja, hoe overtref je dat dan? Gaon ze weer veur goud? Dan moeten ze wel zeer krachtig voor de dag komen. Gelukkig zitten de dames bomvol knalgoede ideeën.

Hun acts worden gekenmerkt door actualiteit. Het hele jaar wordt daarom intensief het nieuws gevolgd. (Niet voor niets zijn ze veelgevraagde deelnemers aan de Dorpsquiz.) Een flexibele instelling en improvisatietalent zijn dan natuurlijk onontbeerlijk, evenals de bereidheid om er desnoods nachtwerk van te maken om in te kunnen haken op de allerlaatste ontwikkelingen.

Binnen de CV zijn de taken, anders dan u misschien zou verwachten, overigens strak verdeeld. Marjolein tekent voor de creatieve ideeën, waar Annemiek meer de trekker is bij de gedetailleerde uitvoering. Daarnaast administreert zij het prijzengeld; Marjolein beheert de veroverde trofeeën.

Gevraagd naar hun plannen voor 2016, lichten de dames een klein tipje van de sluier op: “Het lijkt misschien vluchtgedrag, maar we wachten gewoon weer tot het laatste moment op die ene gouden inval. Voor de ontknoping moet iedereen tot de carnavalsoptocht op zondag 7 februari 2016 wachten.”