HÉÉt van de Naold: Ongekende belangstelling Open Dag Bosuilse Carnavalsbouwers

2016-01-23 open dag 13

Lijmen


23 januari vond in de voormalige brandweerloods aan de Slotlaan 104 in Ulvenhout de open dag plaats van de Bosuilse carnavalswagenbouwers. Met ’s ochtends een speciaal programma voor jonge Bosuilen, waarbij deze zelf mochten meehelpen met bouwen. ’s Middags waren de deuren geopend voor alle overige belangstellenden. De open dag was een ongekend succes en heeft zeker zeer velen geïnspireerd om zelf aan het bouwen te slaan.

 

2016-01-23 open dag 28

Gazen

ZELF AAN DE SLAG
Tussen 10.00 en 12.00 uur kon de jeugd aan den lijve ondervinden wat er allemaal komt kijken bij het bouwen. Er werd in de loods volop gewerkt aan de prachtigste creaties door de organiserende bouwers: gazen, verven, plakker, spuiten, bewegende onderdelen… De jonge bezoekers kwamen ogen en oren tekort. Vooral het zelf meehelpen was natuurlijk enorm in trek. Een win-win situatie, want Carnaval valt vroeg dit jaar en alle hulp is meegenomen voor de bouwers.

2016-01-23 open dag 22

Verven

Het was mooi om te zien dat zich onder de bouwers ook veel jonge Bosuilen bevonden. Bij CV Anoniem was Corné van Peer druk aan het plakken en kon daarbij rekenen op de hulp van onder andere zijn vader. De leden van de jeugdige CV De Kippen en Hanen werkten in ploegen. Quinten, Roy en Duncan, van de jeugdgeleding van CV de Boereknuppels, hebben het bouwen met de paplepel ingegoten gekregen en hielpen graag mee met de open dag. Vanaf tien uur stonden ze klaar om uitleg te geven en stroken gelijmd papier uit te delen voor het beplakken van een kop voor op hun Carnavalswagen in wording. Vorig jaar werden de Boereknuppels vierde. “Daar waren we best trots op”. Op de vraag of ze dit jaar ‘veur goud gaon’, werd alleen maar bescheiden geglimlacht. Als hun creatie aan de eerste verwachtingen voldoet, maken ze beslist een kans!

OPEN MIDDAG…..
Ook ’s middags was de bouwloods toegankelijk voor publiek. De bezoekers waren natuurlijk al volop aan het raden naar hoe de wagens er uiteindelijk uit zullen komen te zien. Zonder al te veel prijs te willen geven, is wel duidelijk dat er dit jaar serieus ‘veur goud’ gegaan wordt, met onder andere bosbewoners, zeeschuimers, pluimvee en een voertuig dat een koning waardig zou zijn.

De open dag was voor iedereen een unieke gelegenheid om kennis te maken met het bouwen voor de Carnavalsoptocht en om in de huid van de bouwer te kunnen kruipen. John Vester, secretaris van de S.U.C: “Tot voor kort organiseerde de S.U.C als onderdeel van het scholenprogramma jaarlijks een bouwbezoek voor de kinderen van de groepen 5 en 6. We wilden echter een breder publiek de kans geven mee te maken wat er komt kijken bij het bouwen van een Carnavalswagen. Daarom hebben we de bouwers dit jaar gevraagd een open dag te organiseren. We hadden wel gedacht dat er veel belangstelling zou zijn, maar de hoge opkomst van vandaag overtrof al onze verwachtingen. De bouwers hebben eer van hun werk en dit is zeker voor herhaling vatbaar.”