HÉÉt van de Naold: Bouwen en bouwbezoek in het Bosuilendorp

2015-01-25 Rosmolen op bouwplaatsBeste Bosuilen en Bosuilinnen, zondag 6 december ging uw reporter eens kijken naar de stand van zaken met betrekking tot de bouwactiviteiten in het Bosuilendorp. Bij de oude brandweerkazerne werd een aantal bouwers aangetroffen die deze zondag met name gebruikten om ervoor te zorgen dat zij straks rond de Kerst ver klaar zijn met hun carnavalswagen.

Zouden zij met hun carnavalsvereniging dit jaar voor goud gaan? Kijkend naar de voortgang zou dat best eens kunnen. Of worden zij straks ingehaald door de andere bouwclubs? In de kazerne en in de naburige loods zijn op dit moment aan het bouwen: CV de Duvels, CV Witte gij het, CV de Boerenknuppels, CV de Toekomst, CV de Nopkes, CV Steenkool en CV Anoniem.

Al met al een select gezelschap, waarbij iedere CV zomaar voor goud kan gaan tijdens de komende editie van de carnavalsoptocht in het Bosuilendorp…… Mooi om te zien dat een ieder hier zijn creativiteit kan kwijt kan. Ook mooi om te horen dat er binnenkort een bouwbezoek van een aantal lagere schoolklassen op het programma staat.

Zo kan de jeugd in het Bosuilendorp onder begeleiding van een aantal ervaren wagenbouwers zien hoe de bouw van een carnavalswagen kan worden aangepakt. Het zou mooi zijn als dit bezoek een aantal kids uitdaagt om met een mooie creatie mee te doen met de optocht in 2016. Want: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Op naar Carnaval, dat met rasse schreden nadert.