Héét van de Naold …: Worst naar Clara (ook op Omroep Brabant)

2015-02-08 WNG worst naar Clara brengenWat een weekend voorafgaande aan de start van Carnaval in het Bosuilendorp. Op het programma stonden het Jeugdsauwelen, het Sauwelen voor volwassenen en het ophangen van de Bosuilenvlaggen. En natuurlijk werd er een worst naar de Heilige Clara in Meersel-Dreef gebracht.

Afgelopen zondag kwamen daarvoor de  Carnavalsvierders, jong en wat ouder, samen bij Café Christianen. Vandaar vertrok rond de klok van half één de karavaan huifkarren naar Meersel-Dreef om aldaar een worst te offeren aan de Heilige Clara voor goed weer tijdens de Carnavalsdagen. Het bezoek aan de Heilige Clara vond tezamen met de Bonenpikkers uit Chaam plaats.

Na het offeren van worst werd…. de thuisreis aangevangen om bij Café Christianen nog gezellig erwtensoep en een broodje te eten en iets te drinken. Afgaande op het weer van afgelopen zondag en de weersvooruitzichten voor deze week, moet het wel goed komen met het weer tijdens de Carnavalsdagen.

Mocht u iets willen zien van deze activiteit, zet dan woensdag 11 februari om 17:55 uur uw TV  op Omroep Brabant. In het programma ‘Onder Ons’, wordt bij het item ‘Carnaval vurraf’ verslag gedaan van de activiteiten rondom het brengen van de Worst naar Clara.

Op naar de Carnaval!