Jeugdsauwelen in Bosuilendorp (+ video)

Winnaars Nick Huijbregts en Joey Kuijpers mochten hun sauwel als opening act opvoeren tijdens de twee Sauwelavonden.

COACHES
De deelnemers hebben hun act niet alleen hoeven voorbereiden. Ze werden vakkundig begeleid door meervoudig Oppersauwelaars Thom van Aert (1998, 2000, 2002 en 2009) en Jos Schetters (2005, 2007, 2008, 2011 en 2012). Ook fervent Sauwelaar Eric van der Westerlaken trad op als coach.
Alle drie de coaches vonden  het een feest om de Bosuilse jeugd met het sauwelen vertrouwd te maken. Ze dragen graag hun kennis, ervaring en enthousiasme bij om deze traditie levend te houden. Hun inspanningen werpen duidelijk hun vruchten af. Dat resulteerde dit jaar in het luxeprobleem dat er meer Sauwelaars in de ton hadden willen staan dan uiteindelijk mogelijk was.
De groepen 7 gaan overigens op carnavalsvrijdag hun sauwels op de scholen ten gehore brengen. Zij zijn door de coaches nu al helemaal klaargestoomd voor een optreden in de Pekhoeve volgend jaar!

WINNENDE ACT
De vijfde en winnende act was van Nick Huijbregts en Joey Kuijpers van Kbs De Rosmolen. Zij traden op als Gerrie het feestbeest en Huib de Nerd. Bijzonder aanstekelijk vertelden zij een verhaal dat zich afspeelt in een Bosuils café. Hun grappen sloegen erg goed aan bij het publiek en de jury bestaande uit Dick Vuijk, Piet Nuijten, Remco Raats, Prins Keeskènze XV en zijn en page Carita. Die weten nu ook wat ze moeten doen als hun schoonmoeder uitgaat. En wat er op het dak muziek staat te maken…

MET STIP OP TWEE
Terecht eindigden alle overige deelnemers op de 2e plaats. Hieronder volgt een samenvatting van hun acts in volgorde van optreden.
Yenthe van den Wijngaart en Zoëy van der Avoird  hadden het spits afgebeten als Oma en Oma. Zij hadden wat pech omdat de microfoons het niet goed deden. Hier trokken zij zich echter niets van aan. Als professionele artiesten gingen zij door met hun verhaal en namen ons mee naar het bejaardenhuis waar de dames allerlei grappige dingen beleefden.


Ook Daphne Regeer en Titia van Vucht lieten zich niet uit het veld slaan door de geluidsproblemen. Ze zaten helemaal in hun rol en vertelde de ene grap na de andere als Nikkie en Simone.


Stefan Tomá ging vervolgens dapper solo de ton in als Klaar Over die klaarover was. Letter en figuurlijk, want hij was gehuld in oranje oversteekjas en dito zuidwester. Stefan sprak duidelijk en innemend. Een echte durfal in de ton die we zeker in de toekomst terug gaan zien.


Abdel Lambregts en Philip Schreuder waren als Keez & Klaas erg leuk en wisten de zaal goed te vermaken.


Kaatje Laurijssen ging als enige dame solo de ton in als Paulinke Turner die had meegedaan aan Robinson eiland. De beesten en het eten had ze allemaal allemaal eng en vies gevonden. Kaatje gaf een perfecte vertolking weer van deze twijfelachtige man. Of is het toch een vrouw…?


Teun van Aert trad als zevende op en toonde moed door alleen de ton in te gaan als huisvrouw Pleuntje Poets. Wat had zij het druk met boodschappen doen in het dorp! Het publiek werd meegenomen door Ulvenhout en eindigde thuis op de bank. Teun bracht leuke droge humor die zich afspeelt in ons dorp, aldus de jury.

Maud Verbeek en Annabelle de Moor kwamen op als Bep en Bop. Wat waren die dik zeg! Ze pasten nauwelijks met zijn tweeën in de ton. Eten is hun grootste hobby  en ze gaan graag naar de Nippel, voor frikadel  en friet speciaal.


Last but not least… Jim Verburgt en Jorg Feskens sloten de middag af als René van der Gijp en Johan Derksen. In de ton deden zij het bekende voetbalprogramma nog eens dunnetjes over. En met een enorm enthousiasme. Alle grappen waren voetbal-gerelateerd. Zo werd uitgelegd waarom Ajax voor de wedstrijd A4’tjes op het veld legde. (Op papier zijn ze namelijk beter.)


De sauwelcoaches zijn met recht trots op hun pupillen die een goedgevulde zaal een middag uniek entertainment bezorgd hebben.