Eind goed…

Na een fantastisch seizoen sloten we dinsdagavond 13 februari Carnaval in Bosuilendorp af. Met pijn in het hart, maar vooral dankbaar voor de vele mooie feestjes die we samen hebben mogen vieren. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

Cape

 

 

 

 

Vanaf de Pekhoeve vertrokken we om 19.11 uur in een lange stoet naar het Bosuilenplein. Daar deed Jeugdprinses Elise onze mascotte Uilien het capeje af. Vervolgens liepen we samen naar het Pekhoeveterrein, waar de Branduilen van onze Bosuilse basisscholen klaarstonden.

Branduilen
Na een polonnaise was er geen ontkomen meer aan: het was tijd om de met zorg gemaakte Branduilen aan te steken. De Branduil van de Klokkebei stond dit jaar in het teken van het vertrek van hun directeur. “A-die-Jos”, zei Prins Nillus dan ook plechtig ten afscheid.
De Branduil van de Rosmolen had duidelijk meer moeite met het einde van het carnavalsseizoen. Bij die van de Klokkebei was het gaas al te zien; bij de Branduil van de Rosmolen kwam de rook nog uit de oren. Maar uiteindelijk moest ook deze eraan geloven.

Zeg maar dag…

Jeugdadjudant Tim

Toen de rook was opgetrokken, vertrokken we naar de Flamingobar. Daar namen we afscheid van Jeugdprinses Elise en haar Jeugdraad. Elise keert volgend jaar niet terug, net als haar hofdame Marente en Adjudant Tim. Links en rechts werd wel een traantje weggepinkt. Doordat je tijdens Carnaval zo intensief met elkaar optrekt, leer je elkaar écht goed kennen en vorm je een band. Monika en Miranda zijn terecht trots op ‘hun’ Jeugdraad. “Wat hebben we samen een plezier gehad. Het is voorbij gevlogen! Jullie zijn individueel en als groep ontzettend gegroeid.”

 

hofdame Marente

Jeugdprinses Elise

Delen
En toen was het moment aangebroken voor Prins Nillus en zijn Raad om het podium te betreden. Maar eerst bedankt onze voorzitter penningmeester Carina voor haar tomeloze inzet. Ook hun partners, Miranda en Leon, werden in het zonnetje gezet. Die hebben hun wederhelften namelijk met heel veel Bosuilen moeten delen. Maar, zo beloofde Stan Miranda: “Ik ga thuis schilderen.”

Steek af
Prins Nillus liet vervolgens eerst even zijn Raad op het podium shinen. “Wat heb ik van en met jullie genoten. Dank, dank, dank!” Dit gold natuurlijk ook voor zijn vrouw, Wendy. “Bedankt dat je dit allemaal goed vond.” Vervolgens zette hij zijn steek af.
De aanwezigen keken met ingehouden adem wie van zijn Gevolg zijn voorbeeld zou volgen.Helaas bleek dat onze Boswachter Ricardo vanwege zijn verhuizing zijn boswachtershoed moest afzetten. Het zal niet makkelijk worden om in zijn voetsporen te treden…
De capes en steken kunnen weer voor een jaar de kast in. Zoals altijd zal Hanny Bos ervoor zorgen dat deze voor, tijdens en na Carnaval piekfijn in orde zijn. Als dank hiervoor kreeg zij in de Flamingobar terecht een onderscheiding van Nillus.

Juice
En dan tot slot een sappig detail: uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat een van de hoffotografen van de S.U.C op de laatste avond van Carnaval tegen alle verwachtingen in een slippertje op het Pekhoeveterrein maakte. Maar dat heb je niet van ons… Gelukkig liep het met een sisser af.

Tot Halfvasten op 9 maart a.s.! Dan maken we ons nieuwe motto bekend. Heb jij een idee? Stuur het naar motto@bosuilendorp.nl.