Remco Raats Oppersauwelaar 2013 met video’s

Spectaculaire entree

Uiteindelijk was Remco Raats volgens het publiek twee avonden de beste sauwelaar en dus oppersauwelaar 2013. Dat het voor iedereen niet zo duidelijk was bleek naderhand wel als je met het publiek sprak.Remco, alias Piet Verlinde was net ontsnapt uit de Hey-Acker. Hij kwam uit de nok van de Pekhoeve recht omlaag de ton in. Het laken, geknoopt door zijn advocaat Gert Jan Knoops zat zaterdagavond niet zo goed vast waardoor het leek of hij zou gaan vallen.

 

Jordi van Gils als Hells Angel werd ook vele malen genoemd als winnaar. Met zijn zelfgebouwde Harlie kwam hij rijdend op het podium. Met zijn Harlie was hetzelfde als met zijn vrouw. Hij liep er meer naast dan hij erop zat.

 

De avond werd geopend door de Opper-jeugdsauwelaars Nick Huijbregts & Joey Kuijpers als “Gerrie het feestbeest en Huib de nerd”Zij hadden ‘s-middags het jeudgdsauwelen gewonnen en waren zo dapper om twee avonden het grote sauwelen te openen.

Prins Keeskenze had vorig jaar al aangekondigd dat hij wilde sauwelen. Door zijn onverwachte benoeming tot prins werd dat wat lastig. Hij kan als hij eerlijk was toch niet de oppersauwelaar titel aan zichzelf uitreiken! Toch vond hij dat hij in de ton moest gaan staan en had een sauwel over zijn ervaringen hoe je tot Prins wordt benoemd.

Willie van den Wijngaart kwam op als boer Haas. Hij wist nergens van, zelfs nog niet hoe hij met zijn klompen moest lopen.

Eric van der Westerlaken, Jan de Pijper, een doedelzakspeler met te weinig adem. Na een bezoek aan Schotland was verknocht geraakt aan de doedelzak

Jos Schetters, Jantje van Leiden, kwam als Chinees. Door zijn extra grote tanden en zijn splaakgeblek had hij de lachers weer geweldig op zijn hand. Jos had vooraf al aangekondigd dat hij voor de laatste keer in de ton staan. Jos is 5 keer Oppersauwelaar geweest, meer dan wie ook. Jos bedankt. Na zijn sauwel trad Jos samen met de Suc op met zijn carnavalsnummer Hoppa Carnaval.

CV de Boereknuppels had de lachers al op de hand voordat er iets gebeurde. Een meters hoge stoel verscheen nadat het gordjn geopend was. Een verteller nam in de stoel plaats en las voor uit de boekenvoorraad van Lutoban.

Voor de laatste en elfde keer stonden de Sisters op het podium. Gehuld in mooie zilveren sisterpakken zorgde ze weer voor een geweldige Sisteract. Zelfs de bezoekers uit het Bonenpikkersrijk wilde ze volgend jaar op hun sauwelavonden.

 

De sauwelavonden zitten er weer op. Met dank aan de Zaogurs die ook al voor het laatst optraden tijdens het sauwelen, en De Bosuilen die weer voor gezellige carnavalsmuziek zorgden.JG Sound hadden weer gezorgd voor het licht, geluid en video waardoor een professionele presentatie mogelijk gemaakt werd.Laatst but not least alle mensen die vrijwillig meegeholpen hebben tot maken van deze avonden.