Sauwelavonden Bosuilendorp, ook dit jaar wederom een groot succes!

Bij aanvang van de avond speelt carnavalskapel De Zaogurs vrolijke klanken, voor deze kapel een memorabel moment, omdat ze dit jaar als kapel gaan stoppen. En dan bij aanvang is het de beurt aan het jeudig sauweltalent uit het Bosuilendorp, te weten,  Nick Huijbregts en Joey Kuijpers, met hun sauwel verzorgden zij een prima start van de avond. Prins Keeskènze XV vervolgt dan niet met een woordje van de Prins, maar omdat Dees Jaor alles anders gaot, met een sauwel. Hierin gaat hij met name in op zijn sollicitatie naar de vacature van Prins in het Bosuilendorp. En ja, dan was de tijd aangebroken voor de vijf sauwelaars, die met name met hun sauwels ingingen op de activiteiten van Dick Vuijk, het stoppen van de kapel De Zaogurs, en het voornemen van De Sisters om het na dit jaar voor gezien te houden met hun jaarlijkse optreden tijdens de sauwelavonden. Echter lieten de sauwelaars ook hun eigen inspiratie zien in hun jaarlijkse sauwel. Als eerste was het de beurt aan Willie van de Wijngaart, die als vrijgezelle boer, met name inging op de familierelaties, uiteindelijke met zijn Bets trouwde en daarmee op huwelijksreis ging. Na de pauze vervolgde Piet Verlinden (Remco Raats) de sauwelavond. Na een spectaculaire ontsnapping  uit de jeugdgevangenis aan de Galderseweg gaf hij in de ton zijn visie op het dorpsgebeuren in het Bosuilendorp en wilde hij bakken komen vertellen. De derde sauwelaar dit jaar was Jan de Pijper (Eric van der Westerlaken), geheel gekleed in een Schots kostuum en gelukkig getrouwd met zijn An. Jan de Pijper nam alle aanwezigen mee op rondreis door het Bosuilendorp en daarbuiten om te eindigen in Schotland met onder andere het meedoen aan de Highland Games.
Na in het buitenland te zijn geweest, nam Zooike Harleyson (Jordi van Gils) de mensen mee naar het thuishonk aan de Slotlaan in het Bosuilendorp. Zooike nam het op voor zijn meske, zijn bike, en wilde graag in actie komen voor de buurtpreventie in het Bosuilendorp. Als laatste sauwelaar dit jaar was het woord aan Jos Schetters, dit met zijn Jantje van Leiden alles uit zijn mouw schudde en aangaf zich zorgen te maken over de wereld. Tevens kroop hij in de huid van een chinees en gaf vanuit daar zijn visie over het gebeuren in het Bosuilendorp, om daarna tesamen met de raad met een geweldig optreden zijn Hoppa Carnaval, inmiddels zeer bekend op YouTube, te zingen. En dan, ja dan volgt elke avond de stemming, wie wordt de avondwinnaar en wie de oppersauwelaar. Dit jaar is de winnaar van beide avonden Remco Raats, zodat hij zich ook oppersauwelaar 2013 mag noemen. Een prima prestatie.
Verder hebben de Boeredobbers en de Sisters ook dit jaar de sauwelavonden weer luister bij gezet. De Boeredobbers hadden hun optreden gebaseerd aan de hand van het vertellen van verhalen uit boeken welke waren ingezameld voor stichting Lutoban. Een van de boeken was van De Efteling, waaruit Benno de archivaris vanuit een enorm hoge stoel vertelde. De Sisters sloten de avond af met een dankgebed, gevolgd door een muzikaal optreden. Na elf jaar deelname aan de sauwelavonden vinden ze het mooi geweest. Hulde!
Om deze avonden tot een groot succes te krijgen is een woord van dank verschuldigd aan alle vrijwilligers, de deelnemers, de Stichting Ulvenhouts Carnaval en natuurlijk ook de bezoekers. Op naar een mooi Carnaval en voor wat betreft het sauwelen, op naar volgend jaar.
www.bosuilendorp.nl
twitter.com/bosuilendorp