Opening Carnaval Bosuilendorp op basisscholen en in De Donk

2015-02-13 WNG carnaval basisscholen De Rosmolen1Vrijdag de 13e wordt over het algemeen beschouwd als een ongeluksdag. Het was dus maar helemaal de vraag in hoeverre  de opening van Carnaval 2015 op de Bosuilse basisscholen een grote ben-de zou worden. Maar… er bleek geen enkele reden voor ongerustheid te zijn. Het werd een prachtige zonnige dag, waarop het op zowel De Klokkebei als De Rosmolen een groot feest was. De Jeugdraad en  Prins Kees Kènze XV en zijn gevolg konden dan ook met volle overtuiging “Un grote ben-de!” zeggen tegen de kinderen. Ook in De Donk was het later op de middag overigens vooral een gezellige ben-de.

2015-02-13 WNG carnaval basisscholen KlokkebeiAls eerste bracht het prinselijk gezelschap een bezoek aan De Klokkebei. In de grote hal had de hele ochtend een feestelijk programma plaatsgehad en de sfeer zat er dan ook al goed in. De muziek van Blaaskapel De Bosuilen droeg daar nog verder aan bij en er werd lustig op los gedanst. Juf Lidia ontving een medaille van Jeugdadjedant Olivier, waar ze natuurlijk supertrots op was. Na de Carnavalsvakantie zal ze niet op De Klokkebei terugkeren. Tot haar grote spijt, want zoals ze zei: “Op De Klokkebei hoor je erbij!”.

2015-02-13 WNG carnaval basisscholen onthulling BranduilenNa het bezoek aan De Klokkebei was het tijd voor de onthulling van de branduilen. Het is elk jaar weer een verrassing hoe de kinderen hun versie van de Bosuil laten aansluiten op het carnavalsmotto.  Beide scholen hadden er, zoals te verwachten was, een beetje een ben-de van gemaakt. Het blijft wel een raar idee dat hun creatieve inspanningen dinsdagavond ter afsluiting van Carnaval in vlammen op zullen gaan…

2015-02-13 WNG carnaval basisscholen aankleden uiltjeAls gebruikelijk, liepen de leerlingen van De Rosmolen na de onthulling van de branduilen met de Jeugdraad en Prins Kees Kènze XV en zijn gevolg mee naar het Bosuilenplein bij Albert Heijn. Nadat het beeldje van het uiltje daar grondig was schoongemaakt door de leden van de Jeugdraad, was het tijd om het de mantel om te knopen. Alleen bleek Boswachter Henk zich een beetje in de maat te hebben vergist. “Ge ben toch nie zo groot als ik daocht”. Gelukkig had hij ook nog een kleiner exemplaar meegebracht, dus: eind goed, al goed!

2015-02-13 WNG carnaval basisscholen De Rosmolen2Vervolgens liep het gezelschap naar De Rosmolen, waar natuurlijk ook nog even flink gehost werd. Meneer Michiel had zich het afgelopen jaar erg goed gedragen en ontving eindelijk de zo felbegeerde medaille uit handen van Jeugdprins Jasper. Een mooi einde van het bezoek aan de Bosuilse basisscholen, dat om 14.00 uur met het luiden van de vakantiebel werd afgesloten.

2015-02-13 WNG carnaval De Donk1Als laatste officiële handeling die middag stond een bezoek aan De Donk op het programma. De nog altijd bijzonder krasse 83-jarige Prins Geert de 35e ging met zijn hofdame de bewoners van De Donk en hun gasten voor in Carnaval. Alle aanwezigen genoten zichtbaar van de feestelijke sfeer. Lidy van Gils de Voer ontving een speciale trofee als dank voor het feit dat zij voor het 11e jaar op rij het Carnavalsbord voor De Donk had gemaakt.  Vanzelfsprekend werden er ook insignes uitgewisseld met de prinselijke bezoekers. En er was een extra insigne voor Mirte Goosen, het jongste lid van de Boskuikens, die met hun vrolijke muziek bijdroegen aan een feestelijke Carnavalsmiddag voor de bewoners van De Donk.