Start kaartverkoop Bosuilse Sauwelavonden zaterdag 21 januari om 13 uur

Zaterdag 21 januari om 13 uur start kaartverkoop van de Bosuilse Sauwelavonden op

Nog maar nauwelijks hersteld van de feestdagen wordt het vizier al weer op Carnaval gericht. Traditiegetrouw starten we een week voor Carnaval met de Bosuilse Sauwelavonden. Dit jaar vinden deze plaats op 17 en 18 februari. Een rustige, gezellige en humoristische bijeenkomst een week voor carnaval met een gezellige nazit. De kaartverkoop start zaterdag 21 januari om 13.00 uur bij Café-Zaal Flamingo aan de Dorpstraat 66 in Ulvenhout en duurt tot 16.00 uur. De kaarten kosten € 10 per stuk…. Lees verder

De Bosuilenspiegel: Marije Schnitker

Wederom werpt een nieuw Raadslid een blik in de Bosuilenspiegel.

Mijn naam is Marije Schnitker.
Na mijn scheiding ben ik bijna twee jaar geleden in het mooie Bosuilendorp komen wonen. Mijn roots liggen wel in en rondom Breda en mijn zus woont met haar gezin al jaren in Ulvenhout. Dus helemaal onbekend met het dorp en zijn inwoners ben ik niet.

Het begon vorig jaar met het Prinsgeburenbal, waar ik als inval Raadslid mee mocht. Wat was dat een leuke ervaring. Ik was meteen verkocht. Wat een leuke club mensen en wat een leuke sfeer. Ook tijdens Carnaval zelf mocht ik nog een keer als invaller mee. Dus toen de vraag gesteld werd of ik aan wilde sluiten bij de Raad, was de lach op mijn gezicht volgens mij wel voldoende als antwoord. Daarbij komt ook nog dat Sophie Wiercx, de jongste van mijn zus, Raadslid is van de Jeugdraad. En dat maakt het voor mij nog eens extra bijzonder.  Dit jaar dus als nieuw Raadslid, waar ik erg veel zin in heb. Lees verder

De Bosuilenspiegel: Conny van der Westerlaken

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand: wie is dit nieuwe Raadslid in Bosuilenland?

2016-12-04-mphf-raad-conny-van-der-westerlakenMijn naam is Conny van der Westerlaken. Ik ben dit jaar voor het eerst Raadslid. Sinds 2006 woon ik met mijn gezin met veel plezier in ons Bosuilendorp. Het carnavallen is er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders speelden in een carnavalskapel, waardoor ik al vroeg  in het feestgedruis opging. Carnaval, een feest waar ik ieder jaar weer naar uitkijk en een traditie die hopelijk nog lang blijft voortbestaan in ons mooie Ulvenhout!

Wegens de drukte rondom de opening van mijn eigen zaak ( Idé-Idé, achter molen De Korenbloem) heb ik vorig jaar de optocht met de daarbij behorende voorbereidingspret met CV uit ut Gareel een keertje overgeslagen. Een groep opgericht in onze straat, waarbij plezier voorop staat en we proberen zoveel mogelijk kinderen te betrekken. De jeugd is namelijk de toekomst van ons Carnaval! Lees verder

De Bosuilenspiegel: Henk van Sasse van Ysselt

2016-12-04-mphf-raad-henk-van-svyAlweer een nieuw gezicht in De Bosuilenspiegel. Maak kennis met het nieuwe Raadslid Henk van Sasse van Ysselt. Hij stelt zich zelf aan u voor.

Zij die dit lezen, gegroet! Mijn naam is Henk van Sasse van Ysselt. Geboren en getogen in Breda, de laatste zestien jaren woonachtig in Ulvenhout. Drie dagen in de week ben ik werkzaam bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie, twee dagen in de week als docent Aardrijkskunde aan een middelbare school en verder ben ik ook betrokken bij het vakdidactisch netwerk aardrijkskunde aan de Fontys Hogescholen in Tilburg.

Naast mijn werk en een fijn gezin, heb ik nog wat andere bezigheden….. Lees verder

De Bosuilenspiegel: Ricardo Ribbens

2016-12-04-mphf-raad-boswachter-riccardoHÉÉt van de Naold in De Bosuilenspiegel: het Bosuilendorp heeft een nieuwe Boswachter, en wel in de persoon van Ricardo Ribbens. Jawel, de broer van page Amy. De Prins en zijn gevolg vormen dit jaar dus letterlijk en figuurlijk één grote familie.

Mijn naam is Ricardo Ribbens.  Ik ben 22 jaar en werk als loodgieter. In mijn vrije tijd doe ik nu al zo’n 8 á 9 jaar aan handboogschieten bij de Alliance d’Amitié op Sport & Party Centrum Jeugdland in Ulvenhout. Ook mijn broer Dominique is daar lid (en mijn zus Amy was dat tot ze page werd ook). Verder houd ik wel van feesten en een biertje.

Zeven jaar geleden hebben we met nog twee vrienden van het handboogschieten CV de Duvels opgericht. In 2014 zijn we samengegaan met CV de Gangmaokers. We bouwden al jaren naast elkaar in de loods op het terrein van de oude brandweerkazerne. In de zomervakantie, tijdens de Zwarte Cross, besloten we om samen verder te gaan. Een goede zet, want we werden weer eerste bij de  Grote Wagens, net als in 2014.

Hoe ik Boswachter ben geworden? Lees verder

De Bosuilenspiegel: Milou van Gurp

2016-12-04-mphf-raad-page-milou-van-gurpDeze week kijkt Milou van Gurp in De Bosuilenspiegel. En nee, de achternaam is geen toeval. Milou is de jongste dochter van Prins Ad XVI en zal dit jaar samen met Amy zijn page zijn.

Hoi! Ik ben Milou van Gurp. Ik ben 20 jaar en zit in het laatste jaar van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2. Ik loop als onderdeel van mijn opleiding stage en werk daarnaast een paar dagen per week bij de Albert Heijn in Ulvenhout. Veel tijd voor hobby’s blijft er dus niet over, maar ik chill graag met mijn vriendinnen. Mijn stage doe ik trouwens bij de Blauwe Kamer, waar we Carnaval op donderdagavond openen. Als alles goed is, ben ik dan net klaar met mijn opleiding en kan ik me  helemaal in het feestgedruis storten.

Ik was al heel jong bij Carnaval betrokken. Op mijn zevende ging ik…. Lees verder

De Bosuilenspiegel: Amy Ribbens

2015-12-06 MPHF raad 2016 page AmyAls er iemand geen angst zal hebben om voor De Bosuilenspiegel te verschijnen, is het wel Amy Ribbens. De 20-jarige schone treedt dit jaar voor de tweede keer op als page van Prins Ad XVI.

Hoi allemaal, ik ben Amy. Ik ben geboren en getogen in het Ginneken. Ik ben als afgestudeerd all-round kapster natuurlijk wel gewend aan spiegels. Ik heb op dit moment niet zo heel veel tijd voor hobby’s, want ik ben hard bezig met de laatste voorbereidingen voor mijn eigen zaak, Amy’s Haarmode. Die hoop ik nog dit jaar te openen aan de Bavelselaan 420 in Breda. Prins Ad XVI en zijn gevolg hoeven dit jaar dus niet met de handen in het haar te zitten; dat kan ik eventueel wel voor ze doen… Lees verder

De Bosuilenspiegel: Ron Peereboom

2015-12-06 MPHF raad 2016 adjudant RonIn deel twee van ‘De Bosuilenspiegel’ maakt u kennis met de steun en toeverlaat van Prins Ad XVI: Adjudant Ron.

Mijn naam is Ron Peereboom. Ik ben oorspronkelijk geen Brabander, maar voel me dat inmiddels wel. Ik woon al 27 jaar hier in het zuiden,  waar ik een warm nest heb gevonden in ons Bosuilendorp.

Ik werd raadslid in 2010; eerst met Prins Boelo XIV en later met Prins Kees Quinze XV. Ad vervulde die zes jaar de rol van ADjudant.  Toen hij in aanloop naar het seizoen 2016 kwam informeren of ik zijn rol over wilde nemen, had ik mijn twijfels. Maar na zijn mededeling dat hij Prins Ad XVI zou worden, heb ik direct volmondig ‘ja’ gezegd. Wat een eer om de Adjudant te worden van ‘mijn’ Adjudant! Ik heb er geen moment spijt van gehad: het is veel leuker dan ik had verwacht.

Wat een Adjudant doet? ……. Lees verder

De Bosuilenspiegel: Ad van Gurp

Een nieuw Carnavalsseizoen, een nieuwe S.U.C serie. ‘De Bosuilenspiegel’ schetst wekelijks het portret van een of meerdere leden uit het gevolg van Prins Ad XVI. Maar eerst natuurlijk het portret van de Hoogheid zelf…

2015-12-06 MPHF raad 2016 prins Ad XVI
Mijn naam is Ad van Gurp. Bosuilen kennen mij beter als Prins Ad. Dit jaar mag ik het Bosuilendorp als Prins Ad XVI voor de tweede keer voorgaan tijdens Carnaval, ook al had ik vorig jaar aangegeven deze rol maar één jaar te willen vervullen. Het is me zo goed bevallen, dat het naar meer smaakte. Op een paar ingewijden na heb ik iedereen wel tot het laatste moment in spanning laten zitten. Een geintje hoort er natuurlijk wel bij met Carnaval!

Zoals velen van jullie al weten, ben ik een rasechte Bosuil….. Lees verder

Prinsenreceptie in het Bosuilendorp

2016-11-20-wng-prinsenreceptie-2

We noteren zondag 20 november 2016 en kunnen vaststellen dat de storm deze dag het Bosuilendorp flink onder vuur neemt. Maar ergens midden in het Bosuilendorp neemt men de storm voor lief. Het is deze zondagmiddag tijd voor de Prinsenreceptie van Prins Ad XVI.

 

2016-11-20-wng-prinsenreceptie-1
Stralend, gelijk aan vorig jaar, neemt hij de felicitaties in ontvangst om ook dit Carnavalsjaar weer de scepter te mogen zwaaien in het mooie Bosuilendorp. Plaats van handeling: Café Marie. De kachel staat aan en de sfeer is top! En met een Prins die trots is; trots op de Bosuilen en Bosuilinnen.

2016-11-20-wng-prinsenreceptie-3

En die trots wordt nog meer vergroot als hij deze middag een boerenkieltje mag overhandigen aan zijn kleindochter Fiene. Want op deze middag worden volgens de traditie aan de jongste inwoners van het Bosuilendorp boerenkieltjes gegeven, om zo ervoor te zorgen dat de jeugd de waarborg blijft voor de toekomst van Carnaval in het Bosuilendorp. Naast Fiene krijgen deze middag ook Sophie en Floris uit handen van Prins Ad XVI een kieltje overhandigd.

Na de mooie woorden van de Prins voor alle aanwezigen werd de Prinsenreceptie nog gezellig voortgezet. Op naar een fantastisch Carnaval 2017, en dat allemaal in het mooie Bosuilendorp.