Bosuilse Optocht 2024

CV De Herries

Lag het aan geofferde worsten? Was het de vis die moest zwemmen? Of was de vleesvervanger toch niet in goede aarde gevallen bij Clara? Gelukkig bleef het zondag 11 februari bij één flinke bui, maar helemaal droog verliep de Bosuilse Optocht niet. En ondanks de gouden act van CV De Herries brak de zon ook niet door in Ullywood aan Zee. Maar daor zat niemand meej!

CV De Boereknuppels

CV Duurt Lang

Wagens
Door het wegvallen van de bouwloods was het aantal wagens beperkt. De Boereknuppels deden daarom dit jaar in de categorie kleine wagens mee; goed voor brons. Toch was de optocht weer een lust voor het oog. En zeer hoopgevend, aangezien ongeveer een kwart van de inzendingen afkomstig was van jonge Bosuiltjes en Bosuilinnetjes, met zelfs een gloednieuwe jeugdcarnavalsvereniging: CV Duurt Lang. Die won meteen goud bij de wagens voor de jeugd.

CV De Toekomst Kids

CV Happy Girls

Jeugd
PCV de Dobbers was voor Carnaval in Bosuilendorp gebleven. Met ski en slee heb je tenslotte ook niet altijd plezier, en hier wonnen ze goud. Één CV had geen naam, maar kon daar nie meej zitte. Ze wonnen mooi de 1e prijs bij de jeugdparen.  De klusjes van CV de Toekomst kids mislukten dan misschien, maar ze wonnen er wél de 1e prijs bij de jeugdgroepen mee. De 2e plaats was voor de Happy Girls, die hun act pas ’s ochtends bedacht hadden. Misdaad loont (niet)…​

CV Tabee R Mee

CV Keto 

CV De Sisters

CV Leedies Oonlie

CV nog een wijntje


Kleurrijk
Er zat dit jaar lekker veel kleur in de optocht. CV Nog een wijntje stond knalrood op de bank, maar deelde toch links en rechts geld uit; KETO vond zelfs 2 ton. Tabee R Mee, die ook in z’n eendje liep, had minder geluk. De Sisters wonnen brons met hun 22-jarig jubileum, en zagen er een stuk jeugdiger uit dan Leedies Oonlie.

CV Uit ut Gareel

CV Kwitnie

CV De Gehaktballen

CV Duo

CV Nadorst

Bep en Truus

CV De Nopkes

 

CV Vivos

CV De Nopkes

Lekkere bende
CV Uit ut Gareel maakte er een beestenbende van. De VIVO’s vrezen voor de toekomst van beschuit met muisjes. CV Kwitnie vond NIX18 drie keer nix. CV Duo zat gebakken als derde bij de paren/individuen. CV Nadorst kwam niet van hun cookies af. Bij CV de Nopkes zaten de kippen op stokjes; een wagen die goed was voor zilver. De kippen van Bep en Truus hadden minder geluk: alle eieren waren gebroken. CV De Gehaktballen viel met hun airfryers, die ze gebruiken sinds de sluiting van ’t Nippeltje, in de prijzen: tweede bij de grote groepen.

CV Anjoymaar

CV-Enora-Broeders

CV Geen naam

 

Babette en Rosalie

Herenclub Das Praot

Zitten
CV Anjoymaar kon er nie óp zitten, maar won wel brons bij de kleine groepen. Bij Babette en Rosalie, de winnaars van de 3e prijs bij de jeugdparen, was zitten juist verboden. Heerenclub Das Praot zat er met blind stoelendansen vaak naast, maar won wel goud bij de kleine groepen.  

Sommige Bosuilen zaten er overigens wél mee. Enora Broeders, bijvoorbeeld, met haar Zwerfkat. Die leverde haar wel een tweede prijs op bij de jeugdparen.

De kouwe klets

Uilenpikker en friend

CV Ohjee

Witte gij wie wie is


Trots
Bouwclub de kouwe klets won ‘under koffer’ de tweede prijs voor kleine groepen. CV Ohjee kon ze niet de maat nemen. Uilenpikker en friend toverden een (Chinees?) biertje tevoorschijn na een lange-afstandstelefoongesprek. En ‘Witte gij wie wie is’ goochelde goud tevoorschijn bij de paren. Al met al weer een optocht om trots op te zijn!

Voor een volledige fotoreportage kunt u kijken in ons fotoboek van het Bosuils Carnaval 2024