Worst naar Clara

“Vandaag is het de dag van de frikandel,” wist Prins Nillus 4 februari in Meersel-Dreef te vertellen. Daarom kreeg Clara van hem verschillende soorten frikandellen. Omdat alleen het beste goed genoeg is voor de heilige, had hij ook kalfsworst voor haar meegenomen. Ten ere van zijn gasten uit Totdenringen, de Sikken, offerde hij verder nog bokworst. Ook diverse andere Bosuilen uit zijn gezelschap hadden worst voor Clara meegenomen in de hoop op droog weer met Carnaval.

 

Verbroedering
Maar liefst drie huifkarren vol Bosuilen vertrokken 4 februari om 12.30 uur vanaf de Flamingobar om worst naar Clara te brengen. Als speciale gasten had Prins Nillus zijn collega Prins Rob d’n Irste van Totdenringen en diens hofdames Kim en Danny uitgenodigd. Prins Rob had de uitnodiging maar wat graag aangenomen “nadat ik even op buienradar had gekeken. En als het droog blijft met Carnaval, kom ik volgend jaar met mijn hele Raad,” beloofde hij. De Bosuilse pages en de hofdames van de Sikken rolden een flinke verse worst uit om die vervolgens samen te offeren.

Droog

 

 

 

 

De Jeugdraad had 11 knakworstjes voor Clara bij zich. Veel aanwezigen, waaronder de nieuwste carnavalsvereniging van Bosuilendorp, CV Duurt Lang, offerden daarna logischerwijs droge worst. CV Kurk had daarnaast ook een blikje vis meegenomen onder verwijzing naar de vele regen van de afgelopen tijd: “Die kan tenminste zwemmen. Het weer vandaag is echter vlees noch vis”.
Corinne Buck had gekozen voor een vleesvervanger “want ik heb begrepen dat Clara vegetarisch is.” Ze nodigde alle aanwezige dames meteen uit voor het eerste Bosuilse Buufkesbal op 8 februari. Leedies Oonlie deed alvast een oproep om 9 maart het Halfvastenbal bij te wonen. “Dat doen we binnen, dus het maakt niet uit of het dan droog is of niet.”

Smullen
De Raad van Bier had weer iets heel anders meegenomen voor Clara, “omdat vrouwen best wel eens ondeugend kunnen zijn”: een ik-dacht-dat-je-naar-mijn-worst-cake. Voor Prins Nillus hadden ze een Oehoe-biertje bij zich. Zou dat zaterdag 10 februari ook op hun Biercantus verkrijgbaar zijn?
Namens het gloednieuwe gezelschap van oud-Raadslieden, SUC Gewist, offerde oud-Prins en voormalig S.U.C-voorzitter Ad maar liefst twee worsten: een leverworst en een gekookte worst, de favoriete worst van een van de meegereisde Bosuilen bij wie het water meteen in de mond liep. Hij kan in elk geval uitzien naar het Dobbers Smulfestijn op maandag 12 februari.

Proost
Was het een goed voorteken dat de zon na alle offers even doorbrak? Vol goede moed ging het gezelschap terug naar Bosuilendorp. Bij café ’t Jachthuis in Meersel-Dreef werd even gestopt voor een proostmomentje met de Maerkratten voordat die zelf worst naar Clara gingen brengen.

 

 

 

 

 

Terug in de Flamingobar deed het hongerige gezelschap zich tegoed aan een kom warme soep (al dan niet met worst). Aansluitend reikte Prins Nillus twee babykieltjes uit voor Bosuiltjes Pom, die helaas ziek was, en Noël. Daarvoor nodigde hij ook Prins Ron uit, “want ge wit nie waor ze later gaon wonen”. We gunnen ze natuurlijk van harte dat dat Bosuilendorp wordt.