Oppersauwelaar 2024: Eric van der Westerlaken

 

 

 

 

 

 

 

Wat een jaar voor Eric van der Westerlaken. Na aan het begin van het jaar met molen De Korenbloem de Platte Buis in de wacht te hebben gesleept, werd daar zaterdagavond 3 februari 2024 nog een prijs aan toegevoegd. Eric werd uitgeroepen tot Oppersauwelaar 2024 van het Bosuilendorp. Na vele jaren (13 jaar) mee te hebben gedaan, volgde dan eindelijk dit weekend de kroon op zijn werk….

In Sauweltheater de Pekhoeve vertolkte Eric de rol van Bennie Blind om met zijn Sauwel weer de nodige personen uit het Bosuilendorp op een carnavaleske manier in de schijnwerpers te zetten. De concurrentie was ook dit jaar weer groot.

 

Wat te denken van het optreden van Janneke van Gils, die als Gerda van de Thuiszorg de bezoekers meenam langs diverse adressen in Ulvenhout.

Daarnaast was er de Sauwel van Guido Kuitert, die als Jelle van Padellen menig padelballetje de zaal in sloeg en het wel en wee van het Bosuilendorp en diverse Bosuilen en Bosuillinen besprak.

De laatste Sauwel werd vertolkt door Rogier Schetters, die als Karl Kletspraat zijn ervaringen deelde als Oostenrijkse skileraar door met de bus uit het Bosuilendorp af te reizen naar Oostenrijk.

Sauwelavonden die steevast beginnen met de Sauwel van de winnaar van het Jeugdsauwelen, dit jaar vertolkt door Leo Dijkstra die als slager met zijn slagersmes voor de dag kwam. En verder avonden met aanvullende optredens, dit jaar van Leedies Oonlie en de Boerendobbers.

 

 

 

 

De Leedies namen de bezoekers mee op hun ronde door Ulvenhout met de vraag: “Doet ‘ie het of doet ‘ie het niet?” De Boerendobbers, ook dit jaar weer een dagje ouder geworden, doken met hun fotoreportage in de geschiedenis van Ulvenhout en legden daarbij de link naar het huidige Bosuilendorp.

Al met al wederom twee Sauwelavonden die velen aan het lachen hebben gebracht. Avonden die niet kunnen zonder de inzet van de vele vrijwilligers. Dank aan eenieder die zich op een of andere manier heeft ingezet voor twee geweldige Sauwelavonden. Dank ook aan de bezoekers, want zonder bezoekers geen Sauwelavonden. Op naar Carnaval 2024 en op naar de Sauwelavonden van Carnaval 2025.