Ziekenbezoek Prins Joep XVII


Zoals gebruikelijk ging de Bosuilse leutvorst de dinsdagochtend van Carnaval met zijn klein gevolg op ziekenbezoek. 25 februari jl. bezochten Prins Joep XVII, pages Esther en Nancy en Adjudant Bob Jos van Etten en Henk Bos. Beiden zijn ere-lid van de S.U.C en niet weg te denken uit het Bosuilse Carnaval en het dorp Ulvenhout. Omdat zij dit jaar zelf niet in staat waren om Carnaval te vieren, bracht Prins Joep Carnaval naar hen toe….

Jos van Etten
Jos heeft zich op talloze manieren ingezet voor het Bosuilse Carnaval. Hij is met name bekend als organisator en presentator van de Bosuilse Sauwelavonden, maar was ook een tijd voorzitter van de S.U.C en Boswachter van Bosuilendorp. Jos maakte verder in het verleden deel uit van de Spijkers, was de man van de optocht en organisator van het Prinsengeburenbal.
Ook op andere gebieden zet Jos zich in voor de gemeenschap in Bosuilendorp en daarbuiten. Hiervoor kreeg hij in 2010 een lintje. Jos was betrokken bij de oprichting van de Dorpsraad Ulvenhout, actief bij de jeugdafdelingen van voetbalvereniging UVV’40 en begeleider van diverse jeugdkampen. Hij is penningmeester van SCC De Pekhoeve en Stichting Lutoban, en kassier van de tweejaarlijkse Ulvenhoutse Vlooienmarkt. Jos is burgerraadslid voor, en penningmeester van, de fractie Breda ’97. 

Henk Bos
Henk kennen we natuurlijk allemaal als de voormalige Boswachter van het Bosuilendorp. Daarnaast is hij Raadslid geweest, heeft hij zich als penningmeester ingezet als bestuurslid van de S.U.C en heeft hij jarenlang samen met zijn vrouw Hannie de coördinatie van de Jeugdraad op zich genomen.
Net als Jos werd Henk koninklijk onderscheiden voor zijn inzet voor de samenleving, en wel in 2014. Henk was ruim 20 jaar lid van de ondernemingsraad (OR) van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht, waar hij als verpleegkundige werkte. Ook was hij lid van de Dorpsraad Ulvenhout. Als er een vrijwilliger wordt gevraagd, zal Henk opstaan. Zo is hij bijvoorbeeld actief voor de tweejaarlijkse Vlooienmarkt en het Ulvenhout Urban Open golftoernooi.

Jos en Henk leveren beiden een tastbare bijdrage aan de Ulvenhoutse dorpsgemeenschap in het algemeen, en het Bosuilse Carnaval in het bijzonder. Prins Joep XVII kon hen een ziekenbezoek dan ook nie onthouwe!