Waar een klein dorp groot in kan zijn!

Zo was het motto natuurlijk niet bedoeld… Zondagochtend 23 februari moest Stichting Ulvenhouts Carnaval om 10.45 uur melden: “Helaas kunnen we de Bosuilse Carnavalstocht in verband met de weersomstandigheden nie houwe”. De optocht is uitgesteld tot 21 maart a.s. Maar de Bosuilen lieten zich er hierdoor natuurlijk niet van weerhouwe om toch een feestje te bouwen in De Pekhoeve.

Emotioneel
De Bosuilen laten zich niet zomaar omver blazen, bleek zondag maar weer eens. In slechts een paar uur tijd had op organische wijze een alternatief programma vorm gekregen om de leegte te vullen die was ontstaan door het afgelasten van de Bosuilse Carnavalsoptocht. “Een emotionele beslissing”, aldus Veurzitter Ad van Gurp, gezien alle voorbereidingen.

De S.U.C zal de kosten van de verzekering voor wagens vergoeden…. voor bouwverenigingen die 21 maart a.s. aan de optocht mee willen doen. Ook werd er met de strooi-emmer rondgegaan en is er een crowdfunding actie gestart voor de bouwers. Als erkenning voor zijn niet aflaatbare inzet voor de Bosuilse bouwers ontving Brian van Riel ontving later die middag een onderscheiding van Prins Joep XVII.

Code Rood
Dankzij de flexibele opstelling van de Bosuilen kon ’s middags het Code Rood feest in De Pekhoeve plaatsvinden. Voor de allerkleinsten was er een springkussen opgezet. JG Sound & Vision en DJ Loars zorgden voor respectievelijk geluid en licht, en muziek. Spontaan werden diverse acts opgevoerd. Leedies Oonlie beet het spit af met een karaoke-set. Vervolgens zong de Jeugdraad het Bosuilse Carnavalslied, waarna Prins Joep XVII en page Nancy hun karaokedebuut maakten met Summer Nights uit Grease. De CUS was bereid gevonden om hun act voor de Sauwelavonden nogmaals op te voeren. En tot slot verzorgden de Estrellas een swingend optreden. Ook de Bosuilen lieten zich er niet van weerhouwe om een feestje te bouwen in De Pekhoeve en de Flamingobar. CV Duo bleek overigens nie te houwe. Zowel in als buiten De Pekhoeve voerden zij toch hun act voor de optocht, Een tikki voor/van Badr Harrie, op.

Halfvasten
De Bosuilse Carnavalsoptocht is verplaatst naar 21 maart a.s. De prijsuitreiking zal diezelfde avond plaatsvinden tijdens het Halfvastenbal. Daar wordt ook het nieuwe Carnavalsmotto bekend gemaakt. Nadere details zullen binnenkort bekend worden gemaakt via onze website, Facebook en Weekblad Nieuw Ginneken.