Vrijdag- en zaterdagavond in Bosuilendorp


Nadat de kop er afgelopen vrijdag af was, waren de Bosuilen ’s avonds natuurlijk nie meer te houwe. Er was dan ook een uitgebreid programma in elkaar gezet voor de vrijdag- en zaterdagavond, met voor elk wat wils.

Carnavalsviering
Vrijdagavond begon om 19.11 uur in de Laurentiuskerk in Ulvenhout de Carnavalsviering. Een moment van bezinning tijdens de drukke Carnavalsdagen, dit jaar voor het eerst voorgegaan door Pastoor Lars Peetam. Tijdens de viering waren de muzikale klanken voor rekening van De Boskuikens en De Bosuilen, die wederom prima voor de dag kwamen. Een woord van dank voor de vrijwilligers die het ieder jaar weer voor elkaar krijgen de Carnavalsviering vorm te geven.

Jump!
Wat een mooi feest afgelopen vrijdagavond. Na de jeugddisco eerder op de avond, was de jeugd van 13 tot en met 17 jaar uit Ulvenhout en Breda-Zuid in groten getale naar De Pekhoeve gekomen om lekker los te gaan tijdens Jump! Het was volle bak! Vanaf de allereerste minuut heerste er een prima sfeer en stond de dansvloer nokkie vol. Optredens waren er onder andere van Grens&Loos en Martin B. Een compliment aan de jeugdige organisatie, chapeau! Mooi dat er dit jaar op Carnavalsmaandag weer een Jump! op het programma staat. En dat Jump! in korte tijd een vast onderdeel is geworden van het Bosuilse Carnavalsprogramma.

Gouden Uitblinker
Tijdens de zeer gezellige Prinsenbrunch op zaterdag 22 februari ontving Wim Venneman de Gouden Uitblinker uit handen van Prins Joep XVII. Dit wegens zijn jarenlange inzet als fotograaf en planner binnen de commissie PR van de S.U.C. Nu stond Wim eens in de spotlights, en dit voor een volle zaal. Een Prinsenbrunch waar verder Jeugdprins Job zijn ouders bedankte, alsmede zijn Jeugdraad.

En waar natuurlijk ook aandacht werd besteed aan de verjaardag van Miranda, een van de begeleidsters van de Jeugdraad. Zoals ieder jaar was het weer een zeer goed verzorgde Prinsenbrunch.


Bosuilen
Blaaskapel De Bosuilen had zaterdagavond in de Flamingobar een pre-pensionados bal georganiseerd met medewerking van de kapellen ’t Dakkapelleke en ‘t Zooike. Ook presenteerde zich een nieuwe Bosuilse blaaskapel: lekke(re) ‘blaas’ kapel De Bosuilinnen. De druk is namelijk wel erg hoog geworden voor De Bosuilen sinds ze de enige overgebleven blaaskapel in Bosuilendorp zijn. De advocaatjes met slagroom vonden gretig aftrek en het dak ging er al snel af. Ook de Bosuilse pre-pensionados waren namelijk nie te houwe.


Topavond in de Pekhoeve
Na het Bosuils Buffet was het tijd voor de verdere invulling van de zaterdagavond in De Pekhoeve met de Foute Uurtjes en Ut Uileballebal. DJ Schoefel FM en Johnny Romein maakten er samen met de Bosuilen en Bosuilinnen weer een weergaloze avond van. Meezingen, dansen, polonaise lopen, van links naar rechts door de zaal… Het ging maar door. Wat een Carnavalssfeer afgelopen zaterdagavond; je moet het zelf ervaren hebben. Volgend jaar een nieuwe kans om erbij te kunnen zijn.