Bosuilendorp sluit bijzonder Carnaval af

 
Dinsdag 25 februari jl. sloten de Bosuilen Carnaval af. Na een lampiontocht vanaf de Flamingobar deed Jeugdprins Jop op het Bosuilenplein Uilien de S.U.C-cape af.
Daarna gingen op het grasveld bij De Pekhoeve de Branduilen van de Bosuilse basisscholen in vlammen op. Teruggekeerd in de bar zetten achtereenvolgens Jeugdprins Jop en Prins Joep XVII de steek af. De Carnavalsoptocht houwe jullie tegoed. Die is uitgesteld tot Halfvasten, op 21 maart a.s. Dan wordt ook het motto voor ons jubileumjaar bekend gemaakt. Stuur jullie suggesties hiervoor naar motto@bosuilendorp.nl

Maandag 24 februari was een Bosuilse afvaardiging te zien op Baronie TV. Daarna werd er weer volop gefeest in Bosuilendorp. De allerkleinsten waren nie te houwe bij het Dobbertjesbal op de maandagmiddag. Voor Bosuilen van 13 t/m 17 jaar was er dit jaar een tweede editie van JUMP!, op de maandagavond. Natuurlijk was er ’s avonds ook volop feest in de Bosuilse kroegen. 25 februari vonden in de Flamingobar tenslotte nog ‘t Gehaktballekesbal en Natte Dinsdagmiddag plaats. 

Gouden Uitblinker
Leon Verpaalen kreeg maandagavond 24 februari de Gouden Uitblinker opgespeld voor zijn inzet voor het Bosuilse Carnaval. Als er iets gemaakt moet worden, kan er altijd een beroep op Leon gedaan worden. Denk bijvoorbeeld aan het decor voor de Elfde van de Elfde viering. Ook stelt Leon de gereedschapskisten voor nieuwe bouwclubs samen. En zo doet hij achter de schermen nog veel meer……   

Afscheid Jeugdraad
In de Flamingobar bedankte Jeugdprins Jop dinsdagavond na de uilenverbranding iedereen die dit jaar heeft bijgedragen aan Carnaval. Miranda sprak vervolgens alle leden van de Jeugdraad kort persoonlijk toe. Daarna moest er helaas van zes Jeugdraadsleden afscheid genomen worden: Saartje, Maud, Raf, Symen, Pepijn en Jeugdprins Jop zelf.
Veurzitter Ad bedankte hem en zijn gevolg, en natuurlijk begeleidsters Miranda en Monika, namens de S.U.C voor een geweldig leuk Carnaval. “Bosuilendorp heeft al heel lang een Jeugdraad. Die moeten we levend houden,” sloot hij af.

Klasse
Na een kort intermezzo door Blaaskapel De Bosuilen blikte d’n Veurzitter terug op een vreemd jaar: “Nog nooit hebben we de optocht moeten uitstellen.” Prins Joep XVII complimenteerde Ad met de manier waarop over het uitstel en het alternatieve programma was gecommuniceerd: “In één woord klasse”. De aanwezigen stemden hiermee luidkeels in met “Adje, bedankt!” en “Adje voor de sfeer!”

Afscheid Grote Raad
Prins Joep XVII, die zijn stem bijna nie had kunne houwe, nam zoals gebruikelijk afscheid van zijn Raadsleden met een roos. En toen brak het grote moment aan. Wie keert volgend seizoen terug in de Raad? Gespannen werd er afgeteld. Wat bleek: geen van de Raadsleden zet dit jaar de steek af. Logisch, want allemaal willen ze natuurlijk het 55-jarig bestaan van het Bosuilse Carnaval meevieren. Traditiegetrouw zette Prins Joep XVII wel zijn steek af, met de inmiddels bekende woorden: “Het was me een waar genoegen dit jaar uw Prins te mogen zijn”.

Motto en Optocht
De vlaggen en sjaals zijn opgeborgen, en de Pekhoeve en de Flamingobar zijn weer in hun oorspronkelijke staat hersteld. Ook tijdens het opruimen waren de Bosuilen nie te houwe! 21 maart a.s. hopen we jullie allemaal te zien bij de uitgestelde Bosuilse Carnavalsoptocht. Iedereen die zich voor de optocht van 23 februari jl. had aangemeld, wordt persoonlijk benaderd. Heb je vragen over de optocht? Stuur die dan naar optocht@bosuilendorp.nl