Breda tekent carnavalsakkoord ‘Breda brengt ut saome!’

Breda tekent carnavalsakkoord ‘Breda brengt ut saome!’. Met het akkoord verklaren de gemeente Breda en de acht carnavalsstichtingen zich in te zetten voor een grenzeloos, groen en gastvrij carnaval. Wethouder Daan Quaars en de acht voorzitters ondertekenden het carnavalsakkoord, voorafgaand aan de carnavaleske raad van 18 februari 2020 om 19.11 uur.

In het bestuursakkoord Lef en Liefde spreekt Breda zich uit om….. met een Actieplan Carnaval de carnavalsnetwerken in de wijken en dorpen te versterken. Het afgelopen jaar heeft de gemeente bij alle stichtingen opgehaald wat speelt en belangrijk is voor de toekomst van het carnaval. Dat heeft geleid tot 11 actiepunten, zoals afspraken maken over de bouwloodsen en attributen in de openbare ruimte, over het opruimen van afval, over duurzaam en toegankelijk carnaval. Na carnaval worden de 11 punten samen verder uitgewerkt tot concrete acties.

Wethouder Daan Quaars: ‘Carnaval is een uniek volksfeest. Met het carnavalsakkoord ‘Breda brengt ut saome!’ maken we afspraken voor de toekomst, zodat over 11 jaar de Grote Markt ook weer vol staat!’

Lucien Verhoef, namens alle stichtingen: ‘Wij sluiten ons aan bij de woorden van wethouder Quaars. Het borgen van carnaval als een maatschappelijk cultureel jaarlijks evenement in het gemeentelijk beleid voor nu en in de toekomst zien wij als een hele belangrijke stap.’

De acht stichtingen die ondertekenden zijn CC ‘t Aogje, Stichting Kielegat, CC Giegeldonk, Stichting de Baviaonen, AKV de Sikken, BAK van Boemeldonk, SUC Bosuilen en ’t Lestogenblik.