Rogier Schetters Bosuilse Oppersauwelaar 2020

Afgelopen vrijdag- en zaterdagavond was het zover: twee Sauwelavonden waarover de deelnemers en het publiek het al weken, zo niet maanden, hadden. Avonden met wederom een gevarieerd programma met fraaie Sauwels en een aantal prima acts, aan elkaar gepraat door Jordi van Gils. Deelnemers die tussen vrijdagavond en zaterdagavond hun Sauwel nog wat bijschaafden om Oppersauwelaar te worden. Een eer die uiteindelijk Rogier Schetters te beurt viel.

Spannend
Het was spannend in Sauweltempel de Pekhoeve. Met aan de aftrap de winnaar van het Jeugsauwelen: Juup Bakkers. Wat een talent! Afgelopen vrijdag werd hij als winnaar gekozen uit 10 Jeugdsauwelacts. Begin dan als Sauwelaar maar eens met jouw Sauwel.

Sauwels:

Eric van der Westerlaken pakte dit goed op en nam als Professor Ton Praat het publiek mee in zijn Sauwellessen. Opvallend dat vele Oppersauwelaars uit het verleden bij hem Sauwelles hebben gevolgd.

 


Nieuwkomer Silvian Diepstraten gaf als Boudewijn Vakker, roepnaam Bouw, de Bosuilen en Bosuilinnen inzicht in het wel en wee van zijn bouwprojecten in het Bosuilendorp. Het ging hem als vlotte prater goed af.

 


Aansluitend ging Kees Klinker in de persoon van Niels Goos, al weer voor de vierde keer Sauwelaar, in op de vele bestratingsprojecten in Ulvenhout, waarbij het project herontwerp Annevillelaan toch wel centraal stond. Man o man, wat maakt hij allemaal mee in het Bosuilendorp.


Zo ook plastisch chirurg Klinische Correctie, vertolkt door Rogier Schetters, die een kijkje gaf in zijn clientèle en praktijk. Diverse verzoeken voor maagverkleiningen, borst- en ooglidcorrecties passeerden op luchtige wijze de revue.

 


De laatste Sauwelact was van Henk Goos, die het na vele jaren van afwezigheid fantastisch vond om de Bosuilse Sauwelton weer te mogen bestijgen. Als Druppelke, niet vies van een biertje, vertelde hij over zijn ervaringen in het Bosuilendorp.

 

 

Acts

Avonden met tussendoor ook acts. Bijvoorbeeld van Leedies Oonlie, die hun 22-jarig jubileum luister bijzetten als Hans Klok en zijn assistenten, gespecialiseerd in de verdwijntruc. Verder zorgden de leden van de CUS voor een leuk muzikaal intermezzo, waarbij de dirigent het zonder te praten voor het zeggen had. Ook was er een muzikaal intermezzo van de Bosuilen met Corné Reinieren, die als Pizzabezorger al toeterend de zaal in kwam.

Nek-aan-nekrace
Was vrijdag Henk Goos de avondwinnaar, zaterdagavond was dat Rogier Schetters. Een nek-aan-nekrace! Uiteindelijk werd Rogier na telling van de stembriefjes tot Oppersauwelaar 2020 uitgeroepen. Een geweldige prestatie. Maar ook felicitaties en een woord van dank aan de andere deelnemers, want: zonder Sauwels geen winnaar. Dank ook voor de acts tussen de Sauwels; super gedaan!

Prins Joep XVII ging in zijn slotwoord ook in op de inzet van iedereen die voor en achter de schermen de Sauwelavonden tot een succes heeft gemaakt. Gezien de prima avonden van dit jaar en de vele aanstormende talenten is er toekomst voor het Bosuilse Sauwelen. Maar eerst op naar een heel leutig Carnaval in het Bosuilendorp.