Welke worst kiest Clara?

Zo’n 100 Bosuilen waren zondag 16 februari jl. ondanks de harde wind nie te houwe. Een bomvolle Engelse schoolbus reed van Bosuilendorp twee keer naar Meersel-Dreef, waar de Bosuilen samen met de Bonenpikkers worst aan de Heilige Clara offerden voor goed weer tijdens de Carnavalsoptocht.  

Veurzitter
S.U.C veurzitter Ad had een zeer karige offerande meegebracht. “Er woont er bij ons nog ene thuis”, legde hij uit. “Vanmorgen lagen er nog maar vijf schijfkes in de koelkast”. Deemoedig bood hij zijn bescheiden geschenk geknield aan.

Vervolgens offerde…. zijn collega Wim namens de Bonenpikkers strooiworst. “Dan hoeft Clara niet zelf te snijden.” Ciara en Dennis hebben voorafgaand aan de pelgrimstocht tot veel mooie contacten tussen de Bonenpikkers en de Bosuilen geleid, maar voor de optocht hopen ook de Bonenpikkers toch op rustiger weer.

Prins(es)
De smaak van de dames van het gevolg van Prinses Anik van de Bonenpikkers bleek op het gebied van worst nogal te verschillen. Daarom had ze van alles meegenomen: een grote, een kleine, een smeuïge, een ‘gouwe’ (haar persoonlijke favoriet), en “een beetje slappe, maar dat kan nog veranderen. Ze mag er zelf een kiezen.”

Ook Jeugdprins Jop en Prins Joep XVII van Bosuilendorp waren niet te houwe. Prins Joep had zelfs een worst namens Prins Frank d’n Irste van Wringersgat meegenomen. Maar, zo zei hij: “Clara hoeft ze nie allemaal te houwe”. Die leek inmiddels overigens gunstig gestemd door alle offers, want de wind nam af en de zon brak zowaar door.

Meer worst
Verder werd er worst aangeboden door Leedies Oonlie en de Dobbers (kleintjes) door Frank Husson (een ‘groene’) en door CV De Raad van Bier (bierworst en cocktailworstjes). De dames van de Kouwe Kaant sloten een deal met Clara. Ze boden aan voor alle worsten te zorgen, maar hebben inmiddels een ledenstop moeten instellen.

Stand-in Freek bood namens de optochtencommissie van de S.U.C een blik hotdogs aan. “D’r zit al vocht bij, dus de regen kan Clara houwe”. De verkeersregelaars van de Bonenpikkers, tenslotte, boden “heel veel liefde” aan op het bierblad van de Bosuilen, dat hun bierdrager begin dit jaar ondanks tie-wraps toch weer was kwijtgeraakt. Clara kreeg een pakket om erwtensoep voor bij de worst mee te maken, en een symbolische droge worst.

Terug in de Flamingobar was een buffet met brood en soep aanwezig, en werden er versnaperingen uitgedeeld aan de kinderen door twee gulle, jarige Leedies. Daarna werden de traditionele Bosuilse babyboerenkieltjes uitgereikt aan Vivo, Lieke, Pepijn en Liza.

Tot ziens bij een hopelijk stralende en zonnige optocht. Aan de worst kan het in elk geval niet liggen.

Clara zal er toch wel een gehouwe hebbe?!