De Bosuilenspiegel: Henk van Sasse van Ysselt

2016-12-04-mphf-raad-henk-van-svyAlweer een nieuw gezicht in De Bosuilenspiegel. Maak kennis met het nieuwe Raadslid Henk van Sasse van Ysselt. Hij stelt zich zelf aan u voor.

Zij die dit lezen, gegroet! Mijn naam is Henk van Sasse van Ysselt. Geboren en getogen in Breda, de laatste zestien jaren woonachtig in Ulvenhout. Drie dagen in de week ben ik werkzaam bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie, twee dagen in de week als docent Aardrijkskunde aan een middelbare school en verder ben ik ook betrokken bij het vakdidactisch netwerk aardrijkskunde aan de Fontys Hogescholen in Tilburg.

Naast mijn werk en een fijn gezin, heb ik nog wat andere bezigheden….. Zo ben ik sinds jaren als (vrijwillig) medewerker actief bij de Archeologische Dienst van de gemeente Breda. Mede door eigen verricht onderzoek (zoals veldkarteringen), hebben er eind jaren ’90 grootschalige archeologische opgravingen in Breda-West plaatsgevonden waarbij veel over de vroegste bewoningsgeschiedenis (IJzertijd en Romeinse tijd) in dat gebied bekend is geworden.

Ook geologie, fotografie en reizen hebben bij mij een bijzondere interesse. Verder sport ik graag, zoals hockey, zwemmen, badminton en bridge.

In mijn jeugdjaren heb ik flink Carnaval gevierd (onder andere jeugdraadslid in Breda), waarna een aantal jaren ook weer niet. Onze Adjudant (Ron) ken ik vrij lang. Hij sprak mij in de loop der jaren regelmatig aan om de Raad te versterken. Uiteindelijk heeft hij mijn carnavalsvlammetje weer aangewakkerd en mij enthousiast gemaakt om bij de Raad van Elf van het Bosuilendorp aan te sluiten. Dat doe ik graag en met veel plezier, zeker toen ik wist bij wat voor een warme en enthousiaste groep mensen ik terecht zou komen.

Na een snuffelstage vorig jaar  (een uittreden naar Terheijden en de dag van optocht in ons Bosuilendorp) ben ik er dan ook helemaal klaar voor. De aftrap zit er inmiddels op; ‘Elfde van de Elfde’, de introductie van de Jeugdraad, Prinsenreceptie en een geslaagd uittreden in Teteringen.

Beste Bosuilen, ik zou zeggen: ‘Dur zit schot in en we maoken er een moi fiske van!’