De Bosuilenspiegel: Ricardo Ribbens

2016-12-04-mphf-raad-boswachter-riccardoHÉÉt van de Naold in De Bosuilenspiegel: het Bosuilendorp heeft een nieuwe Boswachter, en wel in de persoon van Ricardo Ribbens. Jawel, de broer van page Amy. De Prins en zijn gevolg vormen dit jaar dus letterlijk en figuurlijk één grote familie.

Mijn naam is Ricardo Ribbens.  Ik ben 22 jaar en werk als loodgieter. In mijn vrije tijd doe ik nu al zo’n 8 á 9 jaar aan handboogschieten bij de Alliance d’Amitié op Sport & Party Centrum Jeugdland in Ulvenhout. Ook mijn broer Dominique is daar lid (en mijn zus Amy was dat tot ze page werd ook). Verder houd ik wel van feesten en een biertje.

Zeven jaar geleden hebben we met nog twee vrienden van het handboogschieten CV de Duvels opgericht. In 2014 zijn we samengegaan met CV de Gangmaokers. We bouwden al jaren naast elkaar in de loods op het terrein van de oude brandweerkazerne. In de zomervakantie, tijdens de Zwarte Cross, besloten we om samen verder te gaan. Een goede zet, want we werden weer eerste bij de  Grote Wagens, net als in 2014.

Hoe ik Boswachter ben geworden? Dat was een idee van Amy. Tijdens de Elfde van de Elfde was er nog niemand beschikbaar, en zij zag het wel zitten dat ik dat zou doen. De Boswachter is tijdens Carnaval namelijk het enige bevoegd gezag in het Bosuilendorp en bewaakt er in die hoedanigheid de orde. Verder loopt hij voorop in de polonaise. Tijdens de Prinsenreceptie op 20 november ben ik officieel als Boswachter voorgesteld.

Ik moet nog snel een pak scoren, maar dan ben ik er helemaal klaar voor. Op Carnavalszondag zal ik alleen niet op de Prinsenwagen staan. Dan loop ik met mijn maten mee in de Grote Optocht. Eens kijken of we een hattrick kunnen maken en de derde gouden plak op rij kunnen scoren. Niet dat dat het belangrijkste is. De lol van het samen bouwen, samen een biertje drinken … Dat is toch waar het  vooral om draait! Veel plezier en gezelligheid is dan ook wat ik iedereen toewens voor Carnaval.