De Bosuilenspiegel: Milou van Gurp

2016-12-04-mphf-raad-page-milou-van-gurpDeze week kijkt Milou van Gurp in De Bosuilenspiegel. En nee, de achternaam is geen toeval. Milou is de jongste dochter van Prins Ad XVI en zal dit jaar samen met Amy zijn page zijn.

Hoi! Ik ben Milou van Gurp. Ik ben 20 jaar en zit in het laatste jaar van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2. Ik loop als onderdeel van mijn opleiding stage en werk daarnaast een paar dagen per week bij de Albert Heijn in Ulvenhout. Veel tijd voor hobby’s blijft er dus niet over, maar ik chill graag met mijn vriendinnen. Mijn stage doe ik trouwens bij de Blauwe Kamer, waar we Carnaval op donderdagavond openen. Als alles goed is, ben ik dan net klaar met mijn opleiding en kan ik me  helemaal in het feestgedruis storten.

Ik was al heel jong bij Carnaval betrokken. Op mijn zevende ging ik…. bij de Jeugdraad; eigenlijk een jaar eerder dan mocht. In dat jaar zat mijn vader voor het eerst bij de Bosuilse Raad van Elf, en mijn zus Carlijn bij de Jeugdraad.

Ik vond het heel oneerlijk dat ik overal in mijn indianenpakje achteraan moest lopen en dat ik niet, net als mijn vader en zus, raadskleding aan mocht. Hanny Bos heeft me toen mee naar huis genomen en als Raadslid aangekleed. Het jaar daarop werd ik officieel lid van de Jeugdraad en dat ben ik tot mijn twaalfde gebleven.  Ook daarna ben ik Carnaval blijven vieren. Ik heb zelfs een keer met een groep vriendinnen  als ‘De Theeleutjes’ meegedaan aan de optocht. We wonnen meteen de eerste prijs.

Mijn zus Mandy was page van Prins Keeskènze XV. Ik zei altijd voor de grap tegen mijn vader: “Als jij Prins Carnaval wordt, word ik jouw page”, ervan uitgaand dat dat toch niet zou gebeuren. Nu hij voor het tweede jaar Prins is, kon ik er natuurlijk niet meer onderuit. Ik heb er heel veel zin in om met hem en alle leden van zijn gevolg Carnaval in het Bosuilendorp te vieren.