De Bosuilenspiegel: Amy Ribbens

2015-12-06 MPHF raad 2016 page AmyAls er iemand geen angst zal hebben om voor De Bosuilenspiegel te verschijnen, is het wel Amy Ribbens. De 20-jarige schone treedt dit jaar voor de tweede keer op als page van Prins Ad XVI.

Hoi allemaal, ik ben Amy. Ik ben geboren en getogen in het Ginneken. Ik ben als afgestudeerd all-round kapster natuurlijk wel gewend aan spiegels. Ik heb op dit moment niet zo heel veel tijd voor hobby’s, want ik ben hard bezig met de laatste voorbereidingen voor mijn eigen zaak, Amy’s Haarmode. Die hoop ik nog dit jaar te openen aan de Bavelselaan 420 in Breda. Prins Ad XVI en zijn gevolg hoeven dit jaar dus niet met de handen in het haar te zitten; dat kan ik eventueel wel voor ze doen…

Vorig jaar stond ik voor het eerst als page naast Prins Ad XVI. Op de Elfde van de Elfde had zich daarvoor nog niemand gemeld. Voor ik er erg in had, floepte ik eruit dat ik dat dan wel wilde doen. Belofte maakt schuld en daar stond ik dan. Het was supergezellig en ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. Ik hoefde er dus niet lang over na te denken of ik het nog een keer wilde doen, samen met Milou dit keer.

Al jong ging ik met mijn broers Ricardo (a.k.a. de Boswachter) en Dominique mee Carnaval vieren met onze ouders. We zijn een hecht gezin en hebben nog steeds ontzettend veel lol samen. Net als Ricardo en Dominique nu nog doen, heb ik aan handboogschieten gedaan bij de Alliance ‘d Amitié in Ulvenhout. En ik ben, tot ik page werd, ook een paar jaar lid geweest van CV de Duvels. Verder houden we alle drie wel van een biertje en feesten. Dat zit dus wel goed met Carnaval!

Volgens mij wil Ricardo dit jaar trouwens wel een oogje in het zeil houden als Boswachter. Het wordt hoe dan ook hartstikke leuk om samen Carnaval in het Bosuilendorp te vieren. We hoeven gelukkig niet al te lang meer te wachten: Dur zit schot in!