Bosuilse Oppersauwelaars Jeugd 2012

 Vrijdagmiddag 10 februari vond onder belangstelling van ouders, grootouders en andere geïnteresseerden voor de 2e maal het Jeugdsauwelen plaats in het Bosuilendorp. De groepen 8 van de Bosuilse basisscholen leverden samen een overweldigend aantal acts aan. De Rosmolen was met 5 acts vertegenwoordigd. De Klokkebei zelfs met 6, waaronder de Jeugdoppersauwelaars 2012.

De middag werd vakkundig gepresenteerd door Jan van Hooydonk en Evy van den Broeck. De jury bestond uit Jeugdprinses Mandy, geassisteerd door haar moeder, Carola Verkerk, prins Boele XIV en oppersauwelaar 2006 Dick Vuyk.

De deelnemers hebben hun act niet alleen hoeven voorbereiden. Ze werden vakkundig gecoacht door meervoudig oppersauwelaars Thom van Aert (1998, 2000, 2002 en 2009), Jos Schetters (2005, 2007, 2008 en 2011), alsmede Remco Raats (oppersauwelaar 2010) en fervent sauwelaar Eric van der Westerlaken.

De Klokkebei verzorgde dit jaar de winnende act. Ruben en Jurre kregen als ‘Buurman en buur-manwijf’ verreweg de meeste lachers op hun hand. De jury was vooral onder de indruk van de overtuigende manier waarop de heren hun typetjes neerzette, waarbij Jurre schitterde in zijn rol als vrouw. Ook kreeg het duo complimenten voor de manier waarop de zaal bespeeld werd.

De aanwezigen bij het sauwelen voor volwassenen mogen ook genieten van de twee, die na enig aarzelen onder luid gejuich gehoor gaven aan het verzoek om het programma vrijdagavond te openen. Dat vergt moed!!! Gefeliciteerd jongens met jullie verdiende eerste prijs!

Natuurlijk mogen de andere acts niet ongenoemd blijven. Terecht kregen alle overige deelnemers een medaille als 2e prijs uitgereikt door Jeugdprinses Mandy. We zullen ze in volgorde van optreden even kort noemen.

De middag werd geopend door Job en Justin van De Klokkebei. De opening van hun act “Kroegtijgers” werd ongepland hilarisch toen ze met (lege) bierflessen in de hand licht struikelend het podium opkwamen. Lastig om het programma te moeten openen, maar ze kregen zo meteen de lachers op hun hand. Van de jury kregen ze complimenten voor hun goede grappen, overtuigend rollenspel (inclusief voortdurend nippen aan de bierfles) en goede schmink. Een grote toekomst in het sauwelen werd hen voorspeld.

Als tweede waren Romy en Ralph van De Rosmolen aan de beurt. Ralph gooide als strak in het pak zittende quizmaster J.P. van Leeuwenhof hoge ogen bij enkele dames in het publiek. Het feit dat Romy uit de zaal werd geplukt als deelneemster, werd door de jury als een sterk punt van de act gezien. Ook de goede verhaallijn en grappen oogsten lof.

Fleur en Sander van De Klokkebei deden vervolgens onder begeleiding van 2 bruidmeisjes in vol ornaat hun intrede als pasgetrouwd stel. Hun wittebroodsweken hadden ze echter duidelijk al achter de rug! De jury meldde dan ook in haar commentaar dat veel langgetrouwde paren zich vast konden herkennen in een aantal van de situaties die door het stel werden neergezet. Een groot compliment!

Optreden nummer 4, door Fleur en Tess van De Rosmolen, kreeg vooral lof van de jury vanwege het feit dat hun act als zwervers heel erg lokaal was gehouden. Met hun verhalen namen ze de toehoorders mee op een tocht door het Bosuilendorp. Herkenbaar, overtuigend, duidelijk verstaanbaar en grappig.

De winnende act 5 van Jurre en Ruben werd opgevolgd door Aisha en Julia van De Rosmolen als Britt en Imke, echte meisjes in de Jungle. Vooral het typetje van Britt kwam goed uit de verf. De jury prees de dames ook vanwege een aantal bijzonder goede moppen.

Mina en Romy van De Klokkebei mochten als 7e acte de présence geven. Vorig jaar deden ze ook al mee. Dit jaar traden ze op als Gothic en de Prinses. Onder luid gehinnik kwamen de dames op en zetten vervolgens als tegenpolen een sterke act neer, inclusief een aantal lokale elementen.

Duo nummer 8 werd gevormd door Ilse en Simon van De Rosmolen. Als dokter en patiënt verzorgden zij een André van Duin achtige act met veel woordgrappen. ‘Duidelijk’ en ‘goed in de rol’ waren maar enkele van de complimenten die de jury hen gaf.

Friso en Felix van De Klokkebei kwamen vervolgens naar voren geschuifeld als moderne opa’s, compleet met iPod. Het contrast tussen de langzaam sprekende, trage opa’s en hun interesse voor  hi-tech, evenals hun leuke afsluitende grap werd door de jury erg gewaardeerd in hun oordeel.

Na lang wachten mochten Benthe en Rincke van De Rosmolen nu eindelijk als 10e opkomen. In een charmeoffensief kwam het duo als Annabella en Joyce naar het podium voor in de zaal gelopen onder het uitdelen van handgeschreven briefjes. Annabella was extreem overtuigend als dom blondje. De jury was dan ook erg onder de indruk, niet in de laatste plaats omdat de dames onverstoorbaar hun act bleven neerzetten ondanks het feit dat een aantal grappen ook in een ander optreden was gebruikt.

Als afsluiting tenslotte kwamen Caroline en Esmée van De Klokkebei op als Beauty en Punk, inclusief indrukwekkend gevolg. Ze zetten twee overtuigende jetset dames neer, met precies de juiste bewegingen en geloofwaardige scene’s. Een prachtige afsluiting van een mooie jeugdsauwelmiddag! De jury was onder de indruk van het hoge niveau van de acts.

De jeugdsauwelmiddag was niet mogelijk geweest zonder de inzet van weer een groot aantal vrijwilligers. Dank aan alle mensen van de belichting, beeld en geluid, de schmink, de bar en iedereen die verder nog mee heeft geholpen om er een geslaagde middag van te maken! We hopen dat volgend jaar weer zo succesvol wordt.