Sauwelen (Verslag)

Jeugdsauwelaars – Jurre en Ruben

Elders in het weekblad heeft u al kunnen lezen dat het jeugdsauwelen ook dit jaar weer een daverend succes was. En dat het niet de minste zijn die in die ton gaan staan. Ze hebben zelfs ook plaats genomen in de ton tijdens de sauwelenavonden!! Jurre en Ruben als Buurman en Buurman wijf lieten de rest van Bosuilendorp meegenieten van hun winnende sauwel.

Jordy van Gils – Belse Sooi de duivenmelker

Als eerst in de ton plaats nemen is altijd lastig, het publiek moet nog opgewarmd worden en lacht niet om elke grap…. Althans dat wordt altijd gezegd. De jeugdsauwelaars hadden echter de zaal al opgewarmd dus Jordy kon met een gerust hart starten als Belse Sooi de duivenmelker… Tegenwoordig woont hij met zullie Sofieke in Ulvenhout. Hij heeft haar leren kennen bij het dierenwaaike. Maar was zij nou naar de ezel vernoemd of de ezel naar haar? Duiven verkoopt hij tegenwoordig in het Midden Oosten. Daar waren ze uitgeroeid door Saddam Hoesein omdat ze koerden. Hij wil de duiven nog laten kruisen met papagaaien: dan kunnen ze tenminste de wegvragen als ze deze kwijt zijn op weg naar Nederland. Hij is nog niet zo bekend in ons Bosuilendorp en moest dan ook de naam van de prins opzoeken in de carnavalskrant: Prins Boelo X-I-V: ‘ zo, dan bende vast blij da ge na Carnaval oew eige naom wir kunt gebruiken’.

S.U.C – Tour de S.U.C

Voor het eerst op de bühne dit jaar: de heren van de S.U.C met ‘Tour de SUC’. Een wielerronde door ons mooie Bosuilendorp, met een goede voorbereiding, officiële start, valpartijen (o.a. in het prikkeldraad), aandacht voor de ‘rode lantaarn’ en tot slot een massasprint op de Dorpsstraat.

Sjan en Jacqueline – Twee ouwehoere

Deze dames schitterden weer in de ton. De ‘twee ouwehoere’  hebben een plaatsje gevonden in het ‘long stay hotel’. In hun sauwel bespraken ze een aantal klanten, zo is ook Sinterklaas ooit langs gekomen, ja die hield ook wel van poesjes. Buiten het werk proberen ze thuis hun mannen ook weleens te verrassen. Alleen heeft een zwart leren pakje niet het juiste effect op een zwarte bank als haar man thuis komt: ‘hoe komt dat groot zwart gat in de bank? . Op vakantie kan Anneke maar niet in zee, het water stroomt steeds weg: ‘Ge bent net een wasmachine’, zegt haar man. Die avond laat ze haar wasmachine niet draaien voor ‘zo’n klein wasje’.

Boeredobbers – Boer zoekt vrouw

Dit jaar hebben de Boereknuppels de samenwerking opgezocht met CV de Dobbers. Voor het programma ‘Boer zoekt vrouw’ kwam Yvonne Jaspers naar Ulvenhout omdat 3 vrijgezelle boeren hier vandaan komen:  Super de Boer, Jean – wijnboer en Boer Grouw. Super is een zeer verlegen steenrijke boer die onlangs zijn bedrijf heeft verkocht. Jean is Bourgondische wijnboer die witte en rode druiven teelt op een bedje van lavendel en Boer Grouw, ja die neemt het ‘nie zo nauw’. Voor deze boeren is er 1 brief gekomen, maar toevallig wel geschreven door 3 vrijgezelle vrouwen aanwezig in de Pekhoeve. Een hilarische vertoning van K3 volgt. Kijk voor foto’s en mogelijk ook al voor bewegend beeldmateriaal op www.bosuilendorp.nl.

Willy vd Wijngaard – Pauke Poloroide

Pauke maakt foto’s om later niet in een zwart gat te vallen. Hij heeft een ideale schoonmoeder: ze weegt maar 7 ons, inclusief urn.  Zijn schoonmoeder is onlangs overleden. Wat ze had? ‘wat sieraden en een oude televisie’. Maar waar is ze dan aan overleden? ‘ze moest aardappelen halen in de kelder, maar viel van het trapje en brak haar nek’. Dat is niet zo mooi, en toen? ‘Toen hebben we maar spaghetti gegeten’. Pauke heeft ook een wijze zoon, Kareltje. Kareltje wilde graag weten waar hij vandaan is gekomen als baby. ‘ Van de ooievaar’, zegt Pauke. Dat snapt Kareltje niet helemaal: ‘er zijn miljoenen mooie vrouwen maar gij n**kt dn ooievaar?!”

Weather Sisters – It’s Raining men

Dit jaar leveren de Sisters ook weer een muzikale bijdrage aan de avond. Ze zijn als ‘The Weather Sisters’. Gekleed in regenjas, met bijpassende laarsjes en paraplu maken ze er weer een leuke show van.

Eric van de Westerlaken – Albert Heijn vakkenvuller Dirk van den Broek

Dirk deelt met ons wat hij zo allemaal mee maakt tijdens zijn werk als vakkenvuller. Tijdens de ochtend zijn het met name de oudjes van de Donk die door de paden heen schuifelen en uitgebreid de tijd nemen om te keuvelen. Soms springt hij ook weleens bij achter de kassa. Al snapte hij dat in het begin niet goed ‘springen achter de kassa’. Tegenwoordig wanneer er een lange rij staat achter kassa 3 loopt hij al zigzaggend naar kassa 1 … of toch kassa 6. Ook vertelt hij dat Boelo laatst in de winkel was voor watten. Zijn vrouw had laatst shag meegenomen in plaats sigaretten, daarom ging hij nu watten halen, mag zijn vrouw zelf de tampons gaan maken.

Jos Schetters – Midlife crisis mountainbiker ‘Dick Buik’

Dick Buik vindt dat hij te dik is en belt daarvoor naar zieke Fons. Bij nieuwsgierige Marianne komt hij namelijk niet verder. Fons vindt het een goed idee als Dick eens gaat afvallen door meer te sporten. Dick gaat mountainbiken met Ad Peeters. Maar die is als de brandweer zo snel. Tijdens de sauwel komt Jesse van Miert op het podium staan met een filtskast in zijn handen. ‘Hij wilde graag op het podium staan en het maakt hem niet uit hoe, al was het voor paal’. Dick vindt Ulvenhout maar een raar dorp: iemand die een café heeft maar Timmermans heet, kweek je aardbeien, heet je Vissers en ben je handig maar heet je Ton Voeten…

Nadorst – Henk de Septic tank

Tijdens het tellen van de stemmen wordt de zaal nog eenmaal vermaakt door de muzikale talenten van Nadorst over ‘Henk, de septic tank’. De muzikale vrienden, verkleed als tirolerheren, komen net uit ‘iens-broek’. Henk is de overbuurman en heeft nog al last van winderigheid. Hij is onlangs verhuisd naar Groningen, zodoende hebben ze daar weer een gasbel aangetroffen. Bekijk ook van deze act spoedig de bewegende beelden.

Avondwinnaars – Erik en Jos

Vrijdagavond ging de eer als avondwinnaar naar Erik van de Westerlaken en zaterdag naar Jos Schetters. De stemmen van beide avonden opgeteld bezorgde Jos ook de titel Oppersauwelaar 2012. Jos van harte gefeliciteerd! En alle deelnemers: we hebben genoten van jullie, bedankt! Tot slot nog een laatst dank aan alle personen die beide avonden en het jeugdsauwelen weer georganiseerd hebben!  Het was weer een top weekend, een mooie opwarmer voor het carnaval!!