Héét van de naold

 We noteren een vrijdagavond in december. Locatie Beatrix-zaal, café-cafetaria Bert Paulussen. Aan de bar zitten gebroederlijk tesamen leden van CV De Boereknuppels en CV de Dobbers, sinds vorig jaar ook gezamenlijk optredend als CV De Boeredobbers. Deze  vrijdagavond is het vergaderavond. Op het moment van het bezoek van de reporter wordt druk gewerkt aan het artikel voor in de Carnavalskrant.

Na jarenlang  met hun eigen Carnavalsvereniging te hebben gestreden in de hoogste regionen van de Bosuilse Optocht, hebben de leden van de beide Carnavalsverenigingen hun kwaliteiten verenigd in CV De Boeredobbers. Met het sauwelen in 2011 hebben zij hun eerste optreden op de planken gezet met het legendarische Boer Zoekt Vrouw. Sindsdien heeft de samenwerking een vervolg gekregen en is als voorzitter Joost Heestermans gekozen.
De plannen voor het huidige Carnavalsjaar zijn al vanaf september bekend. Veel kunnen de leden nog niet verkondigen over de plannen, wel mocht worden vermeld dat er dit Carnavalsjaar op meerdere locaties wordt gebouwd en dat er meerdere startnummers benodigd zijn voor de optocht. Verder hebben ze aangegeven dat de kwaliteit van de Carnavalswagen moet zijn geborgd en dat ze als doel hebben om leeg uit de optocht te komen, want dees jaor gaot immers alles anders. Met hun creatie willen De Boeredobbers de eerste prijs in de topklasse nastreven, dit mede door de inzet van de kinderen die ook dit jaar met de optocht meedoen. De bouwactiviteiten hebben al enige tijd een aanvang genomen, aan de eerste onderstellen wordt inmiddels gewerkt. Al met al reden genoeg om naar de optocht in het Bosuilendorp te komen. Namens de Boeredobbers tot dan!
www.bosuilendorp.nl
twitter.com/bosuilendorp