Eind Bosuils Jeugd Carnaval:

Uilien
Rond 19.30 uur vertrok dinsdag 13 februari een bont gezelschap vanaf de Flamingobar met lichtgevende stokken richting het dorpsplein. Prins Ad XVI vroeg of Jeugdprinses Janne het sleuteltje paraat had om het capeje van Uilien los te maken, en zo geschiedde. Een moment dat gemengde gevoelens opleverde bij Prins Ad. Een droevig moment, omdat hiermee Carnaval 2018 officieel afgesloten werd. Maar ook een mooi moment, omdat de Bosuilen kunnen terugkijken op vijf geweldige Carnavalsdagen. Onder de vrolijke klanken van Hofkapel De Bosuilen werd er afscheid genomen van mascotte Uilien en vertrok de stoet richting de Pekhoeve.  

Branduilen
Aangekomen bij het grasveld van de Pekhoeve, stonden de branduilen van de Ulvenhoutse basisscholen al klaar. De leden van de grote raad lieten zich van hun beste kant horen, waarna Prins Ad XVI, zijn adjudant Marije, Jeugdprinses Janne en Uilientje Evelyn met fakkels de branduilen aanstaken. Door het droge weer sloegen de vlammen er al snel uit en de branduilen brandden in recordtempo op…..

 

Afscheid Jeugdraad
Teruggekomen in de Flamingobar werd afscheid genomen van de leden van de Jeugdraad. Voor vier van hen was dit het laatste jaar. Begeleidsters Miranda en Jennie declameerden, bijgestaan door het voltallige publiek, het inmiddels alom bekende ‘Zeg maar dag met je handje’ voor Janne, Isa, Evelyn en Sophie. Jennie en Miranda bedankten de jeugdraad voor een geweldig Carnaval, maar toen vroeg prinses Janne nog snel even de microfoon en vroeg het publiek om ‘Zeg maar dag met je handje’ voor Jennie te declameren, omdat zij ook afscheid nam. Jennie kreeg een daverend applaus en een prachtig boeket. Dit was er uiteraard ook voor Miranda. Daarna werd de polonaise ingezet om nog één keer een rondje door de Flamingobar te maken. Carnaval 2018 was wederom zeer geslaagd.