Bosuilse Kinderoptocht 2018

Dit jaar waren er acht aanmeldingen voor de Bosuilse Kinderoptocht. Als gewoonlijk beoordeelde de jury de inzendingen op carnavaleske elementen, presentatie, interpretatie van het carnavalsmotto en afwerking. Dit jaar mocht overigens ook het publiek een winnaar kiezen.

Deelnemers 1 t/m 4
CV de Beestenbende opende de kinderoptocht. Ilse (11) en Koen (9) van de Rosmolen liepen met hun nichtje Anouk (11) en neefje Gijs (8) als nerds door Bosuilendorp. Hun kar bevatte leuke attributen, waaronder een wijze (bos)uil, een smartfoon, een hoogvlieger en een bolleboos. Het publiek moest in een paar seconden een rekenvraag kunnen beantwoorden. Een fout antwoord leverde een handje meel op; een goed antwoord een krijtjessnoepje.

 

 

Tweede in de kinderoptocht was CV de witte Geite, bestaand uit Max (13) en zijn zusje Vera (10). Max liep de afgelopen jaren alleen mee in de optocht, maar Vera wilde dit jaar ook graag meedoen. Ze gingen verkleed als boertje en boerinnetje door het dorp met een zwarte geit. Toeschouwers mochten de geit wit krijten en ontvingen als dank daarvoor een briefje met de tekst ‘Dagge bedankt zijt da witte’.

 

 

Ook CV de Dobbers, bestaand uit 15 derde-generatie Dobbers,  was weer van de partij. Witte gij ut nie? Geen nood: de Dobbers hebben voor alles een kid. Zo zagen we onder andere whizz kid,  bison kid, bouw kid, sanitair kid en natuurlijk super kid. Net als vorig jaar hadden alle kids weer enthousiast meegeholpen met plakken en verven.

 

 

CV de Beesiesmiks was vierde in de kinderoptocht. Milou, Josephine, Noor en Evie uit groep 6 van de Klokkebei liepen verkleed als pinguïn, kip, varken en kikker mee in de optocht. De toeschouwers mochten raden wie welk dier voorstelde.

Deelnemers 5 t/m 8……
De gekleurde Klokke-bijtjes, groep 4 van de Klokkebei, liepen als schilders mee in de optocht. Allemaal hadden ze een schilderij gemaakt voor hun carnavalswagen. Met de lege verfblikken kon het publiek blikgooien. Alle kinderen hadden verder een verfpallet bij zich om toeschouwers die dat wilden een kleurtje te geven. En onderweg werd ook driftig met gekleurde confetti gestrooid.

De slimme Bosuiltjes hadden een lijst van 25 vragen opgesteld die allemaal te maken hadden met het dorp en het Bosuilse Carnaval. Een goed antwoord leverde een sticker met de tekst ‘Slimste Bosuil 2018’ op. Witte gij hoeveel stoplichten er in het Bosuilendorp staan? Of wat de betekenis van Aswoensdag is? Of waar sinds 1999 het beeldje van ‘D’n Bosuil’ staat?

CV Yeki, bestaand uit de vriendinnen Yenthe en Kim, trakteerde de toeschouwers op koekjes. In ruil daarvoor moest de vraag beantwoord worden ‘Witte gij wat erin zit?’. De geur van versgebakken koekjes was werkelijk  onweerstaanbaar! De dames kwamen overigens maar net op tijd aan om aan te sluiten in de kinderoptocht, want ze hadden ze diezelfde ochtend nog gemaakt.

Manon (9) en Steven (8) sloten de kinderoptocht af. Als CV M&Ms trokken ze toepasselijk verkleed een grote pot snoepjes door de Bosuilse straten. Toeschouwers mochten raden hoeveel M&Ms er in de pot zaten. Wie het goed had, mocht de inhoud hebben. Overigens ging die ’s avonds gewoon weer mee naar huis, want niemand had het juiste aantal geraden.

Uitslag
In een bomvolle Pekhoeve werden rond 5 uur ’s middags de prijzen bekend gemaakt door Jeugdprinses Janne. Voor alle deelnemers was er natuurlijk een medaille. Bij de categorie wagens won CV de gekleurde Klokke-bijtjes de tweede prijs; CV de Dobbers eindigde op de eerste plaats. Bij de groepen was de uitslag als volgt: CV de Beestenbende (1), CV de Slimme Bosuiltjes (2) en CV de Beesiesmiks (3). Ook alle deelnemers in de categorie individuelen/paren vielen in de prijzen, met CV de witte Geite op 1, CV M&Ms op 2 en CV Yeki op 3. De publieksprijs ging naar CV de gekleurde Klokke-bijtjes.

De S.U.C is blij dat er weer zoveel jonge deelnemers hebben meegelopen in de Carnavalsoptocht.

We hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien!