De Bosuilenspiegel: Joep van den Maagdenberg

Na alle nieuwkomers is het nu de beurt aan een aantal oude getrouwen om een blik in de Bosuilenspiegel te werpen.

Ik ben 49 jaar geleden “boven het spoor” in Breda geboren, in de Belcrum. In 2000 ben ik met mijn vrouw Ingeborg en onze oudste zoon naar Ulvenhout verhuisd. Daarna hebben we nog twee zoons gekregen.

Ik vier Carnaval al zolang ik me kan heugen. Inmiddels met volle overgave in ons eigen Bosuilendorp, maar de Carnavalsmodeshow in De Bommel op Carnavalszaterdag, die voor het eerst in 1991 werd georganiseerd, heb ik 17 keer met veel plezier mogen  presenteren en ik doe dit nog steeds graag.

In 2009 werd ik bestuurslid van de S.U.C….  Met mijn medeleden van de Commissie Sponsoring & Commissie, die sinds kort is uitgebreid met C.U.S leden Koen van den Maagdenberg en Theo Valkenburg, houd ik me o.a. bezig met sponsoring, donateurs en adverteerders.

In 2009 zijn we met het Gulle Uilen programma gestart. Jaarlijks organiseren we daarvoor een sponsoravond. Het eerste jaar waren er meer S.U.C leden dan sponsoren aanwezig. Inmiddels kunnen we rekenen op zo’n 30 á 35 sponsoren per jaar. Maar natuurlijk is er altijd ruimte voor meer!

Zonder hen zou het Bosuilse Carnaval namelijk zeker in het nauw  komen.  In 2010 organiseerden we daarom als bedankje voor onze sponsoren, en niet te vergeten onze talloze, onbetaalbare vrijwilligers, het Ulvenhout Urban Open golf toernooi. Inmiddels is dit een jaarlijks terugkerend evenement geworden, met deelnemers uit alle geledingen van Ulvenhout.

Sinds twee jaar ben ik met Karlijn van den Berg duo-Raadslid. Het bevalt prima; de onderlinge afstemming gaat eigenlijk vanzelf.  Ik vind het geweldig om Carnaval in ons dorp zo vanuit alle invalshoeken mee te maken: als bestuurslid, via contacten met sponsoren, en als Raadslid ‘in het veld’.

Carnaval is voor mij een feest van verbinding. Ik zie graag dat dit volksfeest  door het hele dorp heen gedragen wordt. Ik hoop ook dat er in de nabije toekomst vanuit de jeugd tussen de 16 en 22 jaar initiatieven van de grond komen, waardoor ook deze groep in ons eigen Bosuilendorp Carnaval kan vieren. De S.U.C kan hierbij natuurlijk ondersteunen.