Bosuilse Kinderoptocht 2017

Zondag 26 februari jl. deden negen deelnemers mee aan de Bosuilse Kinderoptocht. De jury beoordeelde de inzendingen op carnavaleske elementen, presentatie, interpretatie van het carnavalsmotto en afwerking, om op basis daarvan een winnaar te kunnen kiezen in de categorieën wagens, groepen en individuelen/paren. Geen makkelijke taak!


WAGENS
De eerste wagen was van de derde generatie Dobbers. 15 kinderen, vergezeld door evenzoveel volwassenen, schoten er in een indrukwekkende safaristoet met hagel op los in het Bosuilse bos. Zelfs de allerkleinsten hadden enthousiast meegeholpen met plakken en verven en allemaal genoten ze zichtbaar van de optocht.

 

De tweede wagen in de Kinderoptocht, van De Frozen Klokke-bijtjes, was geïnspireerd op de Disneyfilm Frozen. De kinderen van groep 3b zijn weken bezig geweest om overal ijsschotsen te verzamelen zodat Bosuilendorp weer ijsvrij wordt. In de optocht van school op vrijdag 24 februari behaalde de groep al een eerste plaats.

Als derde kwam de wagen van CV van de Goeie Kant voorbij…. Lukas en Mats uit groep 6 van de Klokkebei hadden het Monster van Loch Ness nagebouwd. Nessie Junior, een nazaat van een Amerikaans vrouwtjesmonster, zou zich aan de ‘Goeie Kant’ van Bosuilendorp bevinden. Waar of niet waar? Dat mochten de toeschouwers bepalen.

Wagen nummer vier was van CV Schotse Boys. Mats, Sierd en Carlos uit groep 8 van de Klokkebei liepen met hun zelfgebouwde wagen, waaruit een Schot als een duvel uit een doosje omhoog kwam. Bij de optocht op school was de wagen kapotgegaan, maar de mannen hadden hem gelukkig op tijd kunnen repareren.

GROEPEN
CV De Beestenbende liep vooraan in de Kinderoptocht. Ilse (10) en Koen (8) van de Rosmolen liepen met hun nichtje Anouk (10) en neefje Gijs (7) als UVV’ers en cheerleaders mee. Toeschouwers mochten een schot op hun doel wagen. Werd het een schot in de roos, of was het ‘mispoes’ en gingen de schutters de boot in?

Ook bij CV De (G)oudjes was het thema voetbal. De groep, gevormd uit kinderen van groep 6 van de Rosmolen, hadden de bouwwerkzaamheden onderling verdeeld. Pas op de dag van de optocht zagen ze ’s morgens hoe het totaalplaatje eruit zag. Een resultaat om trots op te zijn.

INDIVIDUELEN/PAREN
Yenthe en Kim uit groep 8 van de Rosmolen gingen als het duo YEKI onherkenbaar over straat, verkleed als flessen Schotse whisky – waaraan ze vier weken hadden gewerkt. Onderweg boden ze toeschouwers om op te warmen een welkom shotje aan, in de vorm van een colafles snoepje.

Amber en Mieke van de Klokkebei, beiden voetballend bij UVV, leverden met hun bijdrage een alternatief voor kunstgras met gevaarlijke rubberkorrels. De dames gingen voor konijnenkorrels, die ook nog een heerlijk bleken te smaken.

Max Engelaar, die dit schooljaar naar het OLV is gegaan, sloot de Bosuilse Kinderoptocht net als vorig jaar als enige solo-act af. Om net als vorig jaar een eerste plaats te behalen, was hij duidelijk bereid ver te gaan: toeschouwers mochten met een elastiekje een schot in de roos op zijn billen wagen.

De S.U.C is blij dat er weer zo veel jonge deelnemers hebben meegelopen in de Carnavalsoptocht. We hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien.