Bosuilse Kinderoptocht

2016-02-07 CV de Kippen en hanen

CV de Kippen en Hanen

De S.U.C mocht zich bij de Carnavalsoptocht in het gouden jubileumjaar 2016 verheugen in een mooie opkomst voor de Kinderoptocht. Negen deelnemers gingen ‘veur goud’ met fantasierijke creaties die allemaal een link hadden met het Carnavalsmotto van dit jaar. Getuige de inzendingen ziet de toekomst van de Bosuilse Carnavalsoptocht er positief uit.

Sjoke, een van de twee juryleden van de Kinderoptocht, vertelde voor de start….. dat er bij de beoordeling van deelnemers punten gegeven worden voor de onderdelen: motto, afwerking, presentatie en carnavalesk (lokale aspecten).Hierbij worden de deelnemers ingedeeld in drie categorieën: wagens, groepen en individuelen/paren.

WAGENS
De Kinderoptocht werd aangevoerd door CV Yeki. Yenthe en Kim trokken een indrukwekkende buit met zich mee. De Bosuilse toeschouwers moesten duidelijk op hun zaakjes letten toen deze twee meiden voorbij kwamen. Gelukkig kregen ze alle gestolen waar meteen weer terug, met een lekkere gouden chocolademunt als troost voor de schrik.

Ook de tweede wagen in de optocht bestond uit boefjes. Twee van de zeven vrienden die deze creatie gemaakt hadden als CV de Boeven, waren helaas op vakantie. De overige vijf heren reden in hun prachtige boevenwagen enthousiast voor het eerst mee in de Bosuilse optocht en gingen net als hun mede-gildeleden vol vuur voor goud.

De derde generatie Dobbers trad als derde wagen aan. De 14 leden krijgen het bouwen van hun (groot)ouders met de paplepel ingegoten. De jongsten lagen lekker in de kinderwagen; de groteren namen als piraat deel aan de optocht en deelden onderweg uitnodigingen uit voor het Dolle Dobbertjesbal.

De laatste wagen was van CV de Kippen en Hanen. Een indrukwekkende creatie met bewegende delen en zelfs een rookmachine. Het betrof hier duidelijk een kip met gouden (paas)eieren, die met gulle hand werden uitgedeeld tijdens de optocht. Goed voor een eerste plaats in deze categorie.

GROEPEN
De Ulvenhoutse Oehoes hadden als motto “De uil is jarig”. Met een zelf gegaasde, beplakte en geverfde gouden uil trokken ze door het dorp. Onderweg konden toeschouwers hun naam schrijven op een verjaardagskaart voor de S.U.C. en kregen ze in ruil daarvoor een handgemaakte traktatie.

De tweede groep was CV de Beestenbende, de winnaars van 2015. Als piraat trokken de leden door het Bosuilendorp. Onderweg vroegen ze het publiek om hulp bij het lezen van een schatkaart die naar de Pekhoeve leidde. Hun toch al goedgevulde schatkist werd bewaakt door een heuse draak.

2016-02-07 De Goudjes 1e prijs groepen kinderen 1

CV de (G)oudjes

De derde groep bestond uit 12 (g)oudjes uit groep 5 van basisschool De Rosmolen. Ze legden de weg naar de Pekhoeve af met behulp van wandelstok, rollator of rolstoel en hadden een foto uit de (g)ouwe doos bij zich, zodat het publiek kon zien hoe ze er vroeger uitzagen, in groep 4. Met een eerste plaats werd dit met recht ‘Goud van oud’.

 

 

2016-02-07 Max Engelaar Teun en Pien

Max Engelaar, Teun en Pien (vlnr)

INDIVIDUELEN/PAREN
De 8-jarige Pien en haar 6-jarige broertje Teun deden als boer (Teun) en “kiep meej de gouwe aaier” (Pleun) mee. Ook zij hadden een cadeautje voor de toeschouwers bij zich: gouden eieren. Echte dit keer, niet van chocolade! Wel hardgekookt, want het motto ‘Un grote ben-de’ is tenslotte van vorig jaar.

Max Engelaar nam voor het eerst deel aan de Bosuilse Kinderoptocht, en dan ook nog eens solo. Als oude man kreeg hij het goud tijdens de optocht maar niet te pakken, maar zijn act leverde hem wel een eerste plaats op in de Bosuilse Kinderoptocht 2016 in deze categorie.

De S.U.C is erg onder de indruk van de inzendingen van de jongere deelnemers aan de Carnavalsoptocht. We hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien.