Héét van de Naold 8

De PR commissie van de S.U.C. sprak voor dit artikel met drie leden van Harmonie Constantia, waarvan De Bosuilen van oudsher met Carnaval de boerenblaaskapel vormen. Jody van Miert (muzikaal leider), Bindert Blauw (secretaris) en Jan Rops lichten toe dat De Bosuilen met een drastische verjonging bezig zijn. Het leerlingenorkest van Harmonie Constantia blijkt een vruchtbaar nest te zijn, waar al een aantal jonge getalenteerde Bosuilen uitgebroed zijn.

De Bosuilen zullen in 2012 met een 17-koppig, momenteel uitsluitend mannelijk, ensemble het Carnavalspubliek in hoger sferen brengen. Het oudste lid, Toon Voezenek, is 71 jaar. Het jongste lid, Stijn Valkenburg – jawel: de jeugdprins 2011 – is 14. Dat is meteen zo’n beetje de ondergrens voor de leeftijd van jeugdleden van De Bosuilen. De gevarieerde samenstelling van de kapel zorgt voor een veelzijdig repertoire. Naast lekkere ouwe meezingers, is er ook ruimte voor moderne krakers.

Gezelligheid staat hoog in het vaandel van de leden, en dat overdragen op hun publiek is hun hoogste doel! De trouwe aanhang van de kapel zorgt er voor dat elk optreden bij voorbaat al een feest wordt. Ook dit jaar zullen De Bosuilen met Carnaval weer alle dagen op verschillende plekken in het Bosuilendorp te zien zijn. Van een optreden in De Donk tot het Makzatbal, het 30-plus bal tot de optocht en de prijsuitreiking… Mocht u al niet in de wolken zen, dan zorgt de hemelse muziek van De Bosuilen daar wel voor!

De kapel is evenals de Harmonie een open club en verwelkomt altijd graag nieuwe Bosuilen (en Bosuilinnen!!!). Wie van muziek maken en gezelligheid houdt, kan voor meer informatie contact opnemen met debosuilen@gmail.com.