Héét van de Naold

 Het eerste portret in deze reeks in 2013 is gereserveerd voor Leedies Oonlie. Blijft u lezen, want dit wordt een profiel van primeurs!  Zo is dit volgens de dames bijvoorbeeld een van de weinige keren  dat de naam van deze Carnavalsvereniging correct gespeld wordt. En dit terwijl ze toch echt als sinds 1998 bestaat. Tot die tijd namen de oprichtsters deel aan de Carnavalsoptocht met het Jongerenkoor Ulvenhout.  Toen dit koor echter werd opgeheven, wilde een aantal leden graag door gaan. Omdat er alleen meiden overbleven, werd bij Café Christianen na een korte brainstorm al snel de huidige naam gekozen.

De vereniging bestaat momenteel uit 11 dames in de leeftijd van 24 t/m 36 jaar. De jongste en oudste zijn op dezelfde dag jarig, en wel op 16 februari.  Échte Carnavalskindjes dus! Sinds het aantal leden  de symbolische Carnavalsgrens van 11 heeft bereikt, is een ledenstop ingesteld.  Overigens wordt intern al wel hard gewerkt aan opvolgers. 4 Leedietjes zijn al op de wereld gekomen, in de leeftijd van 3, 2, 1 en – een tweede primeur voor u als lezer – de jongste, Lynn, die op de avond vóór het interview met de dames het licht zag op 13 december 23:37 uur.

In tegenstelling tot wat u misschien zou verwachten, is ruzie dit exclusieve damesgezelschap vreemd. De tweewekelijkse vergaderingen die doorgaans vanaf november plaatsvinden, worden vooral gekenmerkt  door veel lachen, kletsen, roddelen, en – oh ja – natuurlijk overleggen over de nieuwste Carnavalsstunt.  Met daarbij altijd de belangrijkste concurrent, ’n Hoop Flauwekul, in gedachten. Overigens neemt Leedies Oonlie de andere deelnemers aan de optocht ook zeer serieus!

Karlijn van den Berg, Jill Heestermans, Cindy van der Meer en Elles Verkooijen lieten tegenover uw verslaggeefster nog niets los over de plannen voor Carnaval 2013. Hier helaas dus geen primeur. Zouden de Leedies 2008 evenaren, toen zij hun 10-jarig jubileum bekroonden met een eerste prijs in de optocht?  Dit was overigens ook het jaar dat de vereniging door alle hectiek rondom het maken van de molen een echte hechte groep geworden is.

Verder mogen we de Leedies dit jaar als weer verwachten als de worst naar Clara wordt gebracht, natuurlijk weer onder het genot van een Roosendaals bakske. Het motto “Een rookworst zonder ‘r’ is óók worst” wordt dit jaar mogelijk aangepast. Ook de dorpsquiz later deze maand zal weer worden opgeluisterd door het charmante gezelschap.  En dan als afsluitende primeur… Het openingsspel van Carnaval 2013 wordt georganiseerd door de Leedies! Zij raden iedereen aan massaal en op tijd in te schrijven gezien de geweldige prijzen in dit jaor waarin alles anders gaot…

www.bosuilendorp
twitter.com/bosuilendorp