Uilenroep: we zijn in ons Nopkes

Mocht u de Uilenroep overigens niet hebben ontvangen, dan kunt u alsnog een gratis exemplaar opvragen via carnavalskrant@bosuilendorp.nl. En omdat ook de Uilenroep de zaken dees jaor  iets anders aanpakt, volgt hieronder een bijdrage van CV de Nopkes die abusievelijk niet in de Uilenroep opgenomen is. Om u in de stemming te brengen…
Hop, Hop, Hop, Hop, Hop, Hoppa carnaval!Potverdorie Bosuilkes en Bosuillinnekes, die nieuwe hit van Jos Schetters raakt maar nie uit ons kop zeg! Ge wit gewoon nie wa ge mot schrijve mee da deuntje wat maar doordendert. Ik hoop dat ast carnaval is, de Mechel zen nieuwe plaat heeft gelanceerd want ander kan da nummer wel es de volle 5 dagen in ons kop blijve hange.
Bij Schoeffel FM draaie we het nummer natuurlijk gère want wij krijgen gewoon betaald iedere keer as we em instarte. Gin slechte bijverdienste hoor, ge kunt er nog es ne keer een pint van vatten. Of een ander onderstel adopteren. En da is precies wa wij gedaan hebbe dees jaor. Ut moes ammel anders hebben ze gezeet gehad, dus dan doen wij da braaf.

Vur degene die het trouwes gemist hebben, Schoeffel FM is natuurlijk de huisradiozender van de Nopkes he. 24 uur per dag te beluistere op de 109.3 FM via de betere radiotoestelapparaten en smartfoons. Mee iedere dag de nieuwste onbekende hits en het leste nieuws uit ons durp, gepresenteerd door uw verslaggever ter plekke.
Dees jaor hadden onze reporters alle primeurs in het durp ja. Wij wisse in mei al wie de nieuwe prins zou worre bijvoorbeeld. Vur de rest van het durp was ie toen nog anoniem. En dat er nie gebouwd zou worden bij de Erremonie en ‘t Timke, da wisse wij veurig jaar al. Die informatie-avond over dat Van Hooijdonk, onze Opel specialist, ruimer sop gaat kiezen? Oud nieuws vur ons. En dan dieje overval op de Boerebond, tsja… Wij hadden de vent nog zo gezeet: Ze hebben daar nooitnie wa! De behanglijm is altij op, de boute M80 zen net uitverkocht, schakelmateriaal komt volgende week pas binnen. Het enige wa ze daar hebben is geld zeeje we nog. Ge ziet, vur Schoeffel FM is een primeur meer de afkorting van een prima humeur, daar schort het niet aan namelijk.

Wij Nopkes zen er ammel maar nuchter onder gebleve. We zen wel gaan nadenke, da wel. Wij denke nu ook aan de toekomst… Nouja, eeh… we denke vooruit zeg maar. We hebbe nou ne wagen gebouwd waar we de komende jaren weer flink mee voor den dag kunnen komen. En hij is nog Nopkeswaardig ook: we kunne er allemaal op en dan is er nog plek voor de sinas van Bounty. We zullen vur jullie dees jaar de Schoeffel FM Roadshow meeneme zodat jullie nie naar de radio hoeven luistere tijdens den optocht. Die nemen wij zelf wel mee! Oordoppe nie aanbevolen.
Owja, wa onze wagen voorstelt…. Niets is wat het lijkt!

www.bosuilendorp.nl
twitter.com/bosuilendorp