Feest der verbroedering in Bosuilendorp

Klokslag 8 uur maakten de Bonenpikkers onder het zingen van hun Carnavalslied met een polonaise hun entree. De sfeer zat er meteen in! Om kwart over 8 sloten de Baviaonen zich bij het gezelschap aan. Iets later, maar de weg van Bavel naar Ulvenhout is dan ook lang.

Frank Husson, voorzitter van de S.U.C heette iedereen vanaf ‘het grote podium van zalencomplex Christianen’ van harte welkom. Hierna namen de Prinsen om de beurt het woord. Als eerste sprak nieuwkomer Prins Jeroen d’n Irste van Bonenpikkersland. Hij overhandigde Prins Keeskènze van Bosuilendorp een zelfgemaakte BBB-triangle, waarbij de drie B’s staan voor Bosuilendorp, Bonenpikkers- en Baviaonenland. Hierbij werd het verzoek gedaan om de driehoek volgend jaar naar eigen inzicht te gebruiken en te overhandigen aan de Baviaonen, die in 2015 het verbroederingsfeest organiseren. In 2016 zou de Triangle dan weer terug moeten komen in Bonenpikkersland, waarmee de driehoek dan rond is. En Jeroen d’n Irste, zoals oplettende aanwezigen opmerkten, zijn cadeau mooi terug krijgt…

Prins Keeskènze, getooid met werkpet, beloofde het reglement van de B-driehoek te zullen eren. Tot grote opluchting van de aanwezigen beloofde hij ook niet te zullen gaan zingen. Wél gaf hij zijn collega-Prinsen als aandenken door de S.U.C ontworpen manchetknopen.

Tenslotte was het de beurt aan Prins Juttemus d’n Tweede. Hij overhandigde Frank Husson en Prins Keeskènze de “Bavelse buis”. Een prachtige PVC-buis, mej ’n touwke en in de huiskleuren van de Baviaonen, die een mooie aanvulling vult op de Ulvenhoutse Platte Buis die de S.U.C eerder dit jaar ontving.

Hierna kon het feest dan echt goed beginnen. Ook dit jaar had de S.U.C een spel georganiseerd om de verbroedering een handje te helpen. Bij binnenkomst hadden alle gasten een polsbandje ontvangen in de kleur rood, wit of blauw. Op basis hiervan werden teams geformeerd voor het ‘Ik hou van Carnaval’ spel.

De prinsen meldden zich bij spelleider Husson op het grote podium. Zij  ontvingen een kaartje met daarop een carnavalsbegrip dat zij moesten uitbeelden. Een goed antwoord leverde een punt op; spreken tijdens het uitbeelden kostte vijf strafpunten! Er stond nogal wat op het spel, want de winnaar zou in 2015 het verbroederingsspel mogen organiseren.

Het eerste begrip, ‘Blaos Aop’, mocht door Prins Jeroen uitgebeeld worden. Team blauw haalde met het goede antwoord het eerste punt binnen. Het werd een spannende strijd, met  als winnaar – niet geheel onverwacht – team rood onder leiding van … Prins Juttemus d’n Tweede van Baviaonenland.

Mede dankzij de intieme setting van Café Christianen en de muziek, verzorgd door huis-DJ Wim de Constant Rebeque, werd het wederom een zeer gezellige verBBBroedering. De spontane polonaise, waaraan het hele café meedeed, onderstreepte dat de drie raden samen heel goed in staat zijn er één groot feest van te maken.