Sauwelen 2018 in het Bosuilendorp: zit u er klaar voor?

Met deze woorden begon het stembiljet voor de Sauwelavonden in het Bosuilendorp. En ja hoor, de mensen zaten er klaar voor afgelopen vrijdag- en zaterdagavond. In groten getale waren ze wederom aanwezig; het bordje uitverkocht hing al een paar weken aan de deur. Wederom kregen de bezoekers een gevarieerd programma voorgeschoteld: prima Sauwels, afgewisseld met leuke acts.  

Zoals gebruikelijk werden de avonden geopend door de winnaar van het Jeugdsauwelen, Yari Oudshoorn (alias Ed Kroket), om daarna het stokje door te geven aan de Leedies Oonlie, die middels een eerder opgenomen video lieten zien hoe gastvrij Ulvenhout is. Een rondtocht door het dorp en langs Bavel, die eindigde bij de Flamingobar alwaar de Leedies konden overnachten. Conclusie van de rondtocht was dat Ulvenhout zeker zeer gastvrij is.

Daarentegen liet de groep Creatief Ulvenhouts Samenzijn (CUS) middels haar act weten…. dat ze zich een beetje zorgen begint te maken over de ontwikkelingen in Ulvenhout. Zij vroeg zich af of er weer licht aan de horizon zou komen en of er leven is na de SUC? En ja hoor, de groep die dit jaar voor het eerst op het podium stond, gaf middels haar act positief antwoord op beide vragen.

Iemand die zich ook een beetje zorgen maakte, was Sauwelaar Pim van Overloop, die afgelopen jaar dertig jaar is geworden. Met zijn Sauwel blikte hij terug op zijn eerdere 30 jaren in Ulvenhout en stond hij uitvoerig stil bij de opvolging van Jos van Etten, dit in verband met de organisatie van de Sauwelavonden. Iets wat Jos van Etten al vele jaren prima en met veel inzet organiseert. Jos ontving zaterdagavond dan ook de Gouden Uitblinker voor zijn verdiensten voor de S.U.C in het algemeen, en zijn bijdrage aan het Bosuilse Sauwelen gedurende de afgelopen 26 jaar in het bijzonder.

Iemand die zich wat minder zorgen maakt en dan met name om zijn schoonmoeder, was Corné Reinieren die als Theo Vrolijk middels zijn Sauwel liet blijken flink sacherijnig te worden van zijn schoonmoeder Riet. Theo die normaal als Vrolijk te boek staat, was dat deze avonden niet. Een Sauwel die de lachspieren van de mensen weer eens goed trainde. Mooi om te zien dat Corné Reinieren na wat jaren van afwezigheid zijn medewerking heeft verleend aan de Sauwelavonden. Hetzelfde geldt voor Thom van Aert, die dit jaar als Ikkenie alias de Flits de Sauwelton betrad. Voor Thom van Aert was het inmiddels alweer zijn 9e Sauwel. Middels zijn Sauwel gaf hij aan iets te willen betekenen voor Ulvenhout door de mensen te helpen. Waar de vraag is, daar verschijnt De Flits. Iemand die ook een verschijning is in het dorp, is wijkagent Wout Smeris. Waar de politie nodig is, daar verschijnt Wouter Smeris ten tonele. Een rol die werd ingevuld door Niels Goos.  Hij deelde in zijn Sauwel zijn ervaringen als wijkagent.

De avonden werden afgesloten met een verhaal van Dikkie Dik in Sesamstraat, waar Dikkie Dik in een modern jasje was gestoken. Voor dit laatste hadden CV de Boereknuppels en CV de Dobbers wederom de handen ineen geslagen door de act als de Boeredobbers voor hun rekening te nemen.

Al met al twee geslaagde avonden, aanéén gepraat door Jordi van Gils. De vrijdagavond kende als winnaar van het Sauwelen Corné Reinieren. Voor de zaterdagavond gaven de mensen via het stemformulier aan dat Corné Reinieren wederom de winnaar was, hetgeen betekent dat Corné Reinieren met zijn Sauwel “Stuk sacherijn” het jaar in gaat als Oppersauwelaar 2018 van het Bosuilendorp. Hopelijk is hij daardoor weer Vrolijk gestemd.

Al met al twee avonden met prima entertainment, waar veel voorbereidingen aan vooraf zijn gegaan. Daarvoor dank aan de mensen van de organisatie, de vele vrijwilligers en niet te vergeten de deelnemers aan de Sauwelavonden.

Eerst op naar een geweldig Carnaval dit jaar en dan kunnen in het najaar de voorbereidingen voor het Sauwelen 2019 weer beginnen.