Niels Goos Bosuilse Oppersauwelaar 2017

Afgelopen vrijdag- en zaterdagavond was het weer genieten in Theater annex Zalencentrum De Pekhoeve. Het Sauwelen in het Bosuilendorp stond weer op de agenda. Twee avonden volle bak, met een grote variatie aan Sauwels en acts. Met op zaterdagavond zelfs Burgemeester Depla als speciale gast aan de zijde van Prins AD XVI.

Twee avonden georganiseerd door vele vrijwilligers, waaronder de Sauwelcommissie, die deze avonden wederom tot een succes hebben gemaakt. Maanden van voorbereiding gingen eraan vooraf en dan moet het in twee avonden gebeuren. Grote dank hiervoor. Twee avonden met een vol programma, ondanks dat enkele Sauwelaars zich dit jaar redelijk laat aandienden. Maar eenmaal aan de Sauwel, zie je dat de Sauwelaars er vol voor gaan om toch de titel van Oppersauwelaar binnen te slepen.

Dit jaar werd een aantal Sauwels opgestart…. vanuit de Strijbeekseweg. Zo waren daar Sint (Freek Heemskerk) en Piet (Kees-Jan Kelder), die met hun vliegtuig waren geland op de Strijbeekseweg om het Bosuilendorp te bezoeken en om vandaar op zoek te gaan naar een pakjesstation, met de kerk als mogelijke locatie. Tijden de Sauwel bleek dat de Sauwelton toch echt op één persoon is berekend.

Vanuit de Strijbeekseweg kwam ook Driekse van de Snee (nieuwkomer Niels Goos) zijn ervaringen vanuit het Bosuilendorp delen in de Sauwelton. Driekske, een gepensioneerd boerke die het maar druk had met zun Marie-Claire. Vanuit het gebied rondom de Strijbeekseweg en ver daarbuiten kwam Frank Husson, ook een nieuwkomer dit jaar, zijn golfervaringen delen met de Bosuilen en Bosuilinnen. Het Sauwelen ging hem goed af.

En zo zie je dat sporten een gewild onderwerp is voor het Sauwelen. Het Bosuilendorp scoort hier heel hoog mee, ook gezien de Skate-parodie van Dik Poepjes (Jos Schetters, na drie jaar weer terug op het podium) die de gasten meenam op zijn lange Skate-tocht.

Iets verder van huis ging de tocht van Laurien de Pelgrim (Laurien Heemskerk). Zij nam de bezoekers mee van het Bosuilendorp naar het bekende Pelgrimsoord Santiago de Compostella.

Eric van der Westerlaken

Terug in het Bosuilendorp was het de beurt aan bakker Cor (Erik van der Westerlaken) die als nieuwe bakker in het Bosuilendorp een demonstratie gaf van diverse soorten broden, en die tevens een boekje opendeed over zijn klanten. Ook kreeg bakker Cor de zaal aan het zingen met zijn Bakkerslied.

De Sauwelavonden werden verder ingevuld met acts van Leedies Oonlie, Succus en de Boerendobbers. De Leedies lieten zien er als team te staan en hadden een complete video voorbereid waarin het liefdeshart op de goede plaats zat. Succus en de Raad brachten officieel het nieuwe Bosuilse Carnavalslied “Dur zit schot in” ten gehore. En dat is mooi; het nummer kan worden toegevoegd aan het toch al grote repertoire aan goede Carnavalsnummers. De Boerendobbers sloten de avond hilarisch af met Abdul en Mohammed, die drukdoende waren met de schoonmaak van de Pekhoeve en zich ook druk maakten over hoe de schoonmaak in De Donk zou moeten plaatsvinden, maar dat werd feilloos opgelost door de overige leden van de Boerendobbers.

Avonden met als eerste Sauwelacts de Jeugdsauwelacts uitgevoerd door Jitte en Janne als de Ulvenhoutse Bosuiltjes en Teun van Gelderen als Boer Bert.

Geslaagde avonden, gepresenteerd door Remco Raats en nieuwkomer Mandy de Vreede, die vroeger Jeugdprinses was van het Bosuilendorp en nu haar opwachting maakte als presentatrice. Een taak die ze prima uitvoerde.

Niels Goos, oppersauwelaar 2017

Aan het einde van de avonden werd de microfoon overgedragen aan Prins Ad XVI voor de  bekendmaking van de Avondwinnaar en de titel Oppersauwelaar van het Bosuilendorp 2017. Een nek-aan-nekrace. Vrijdagavond was Erik van der Westerlaken de winnaar en zaterdagavond Niels Goos. Uiteindelijk heeft Niels Goos de eer gewonnen om het gehele jaar als Oppersauwelaar van het Bosuilendorp door het leven te gaan. Maar, er kan geen winnaar zijn zonder de andere deelnemers. Daarom chapeau voor alle Sauwelaars. Tevens chapeau voor de deelnemers aan de acts. We kunnen weer terugkijken op geslaagde Sauwelavonden.