Aan al het goede komt een eind…

VOLLE BAK OP DINSDAGMIDDAG
Ook op dinsdagmiddag werd er nog volop gefeest in ons Bosuilendorp. In de Flamingobar trakteerde C.V. de Gehaktballen de allerkleinsten op leuke spelletjes en hadden ouders en andere feestgangers de handen vrij om in polonaise de feestzaal door te gaan. Overigens hadden de spellen ook aantrekkingskracht op de aanwezige volwassenen. Vooral het bekende spel Twister leverde hilarische taferelen op. In Café Marie werd ondertussen genoten van diverse optredens tijdens de natte dinsdagmiddag. Prins Ad XVI, Theo Galder, de Two Tops, Thomas van Exel, de Bosuilen, Ad Ooinxc, en ’t Gatbroek gaven een showtje weg. Ook het duo de Boeigangers, als tweede geëindigd in de leutigste carnavalskrakerverkiezing van BN de Stem, vereerde Bosuilendorp met een spetterend optreden. Hun hit Mun OOren werd uit luide borst meegezongen.

HEILIGE CLARA
Helaas liet de Heilige Clara zich op een ceremonieel belangrijk moment van niet haar beste kant zien. Dit keer tijdens het buitenprogramma van de afsluiting van het Bosuilse Carnaval afgelopen dinsdag 9 februari. Tussen zes en half 8 regende het katten en honden. De jeugdige carnavalsstoet zocht haar toevlucht in De Pekhoeve…. waar Uilien door Jeugdprins Olivier van haar capeje werd ontdaan. De Uilenverbranding had plaats in de stromende regen. Maar niemand liet zich hierdoor wegjagen. 

UILIEN
Na een moment rust voor de Jeugdraad bij Comida y Bebida, waar de groep gezellig een hapje mocht eten, verzamelde de groep zich bij de Flamingobar. Rond 7 uur vertrok een bont gezelschap vanaf de Flamingobar met lichtgevende stokken richting De Pekhoeve. Blaaskapel De Bosuilen, samen met hun jeugdige medemuzikanten De Boskuikens, wilden hun instrumenten graag droog houden maar maakten dit in De Pekhoeve meer dan goed door meteen een toepasselijk nummer te spelen. Hierna sloot Jeugdprins Olivier het Bosuilse Carnaval 2017 officieel af met het verwijderen van de cape van het beeldje van mascotte Uilien. Een moment dat gemengde gevoelens opleverde bij Prins Ad XVI. Een droevig moment, omdat hiermee Carnaval officieel afgesloten werd. Maar ook een mooi moment, omdat de Bosuilen kunnen terugkijken op vijf geweldige Carnavalsdagen. 

BRANDUILEN
Vanaf De Pekhoeve zette de stoet zich in beweging richting het grasveld bij de Pekhoeve, waar de branduilen van de Ulvenhoutse basisscholen al klaar stonden. De grote raad liet zich van hun beste kant horen, waarna Prins Ad XVI, zijn page Amy, Jeugdprins Olivier en zijn adjudant  Bas met fakkels de branduilen aanstaken. Door alle nattigheid duurde het even, maar de aanhouder wint en uiteindelijk ging ook de branduilen in vlammen en veel rook op.

AFSCHEID JEUGDRAAD
Teruggekomen in de Flamingobar werd afscheid genomen van de leden van de Jeugdraad. Voor drie van hen was dit het laatste jaar. Begeleidsters Helma en Jennie declameerden, bijgestaan door het voltallige publiek, het inmiddels alom bekende ‘Zeg maar dag met je handje’ voor Olivier, Bas en Joost. De helaas zieke Bloeme werd daarbij zeer gemist. Jeugdprins Olivier sprak voor het laatst en public. Jennie en Helma bedankten de jeugdraad voor een geweldig carnaval, maar ook Corinna Diepstra die een prachtig nieuw Uilienpak had gemaakt. Zij kreeg een groot applaus alsmede een prachtig boeket. Jop gaf als nieuw jeugdraadlid aan hoe leuk hij zijn 1e jaar als raadslid heeft ervaren. Het bezoek aan De Blauwe Kamer vond hij erg bijzonder door alle blije mensen. Er werd ook een oproep voor nieuwe Jeugdraadsleden gedaan; je kunt je aanmelden vanaf 8 jaar (als je jonger bent kom je op de wachtlijst) via secretariaat@bosuilendorp.nl

AFTREDEN PRINS AD XVI … OF TOCH NIET?
Prins Ad XVI gaf een vurige speech in de Flamingobar en bedankte voor weer een feestje met eenheid, feest, leut & lol. De prins deelde rode rozen uit en riep op om die weg te geven aan iemand die je dierbaar is. Adjudant Ron kreeg een Gouden Uitblinker voor bewezen diensten. Aftredende raadsleden dit jaar bleken Adjudant Ron en raadsleden Diederik & Mado. Of Prins Ad er nog een jaar aan vastknoopt, werd in het midden gelaten. Daar zullen we op moeten wachten tot de 11e van de 11e 2018. Er werd nog lang nagefeest bij zowel de Flamingobar als Café Marie…

FLAMINGOBAR & S.U.C BIEDEN ULVENHOUTERS HARINGFEESTJE AAN
Aswoensdag 1 maart 2017 werd afgetrapt met heel wat emmertjes sop. Met vereende krachten – Raad van 11, bestuursleden van de S.U.C en enkele enthousiastelingen – werd Carnavalspaleis De Pekhoeve weer schoon & fris opgeleverd. De Flamingobar en het bestuur van de S.U.C boden daarna een haringfeestje aan om te bedanken voor een geweldig carnaval. Het carnavalsfeest was immers vlot en zonder enig incident verlopen dankzij de belangeloze inzet van vele vrijwilligers plus de enthousiaste inbreng van de professionele horeca. Op het podium van de Pekhoeve stonden vele vermoeide maar voldane Ulvenhouters, waarna Secretaris John de Korenwijn verzorgde en Raadslid Joep de haring, zalm en uitjes. Deze gezellige en informele afsluiting van het Carnaval werd door alle aanwezigen zeer gewaardeerd. Tot volgend jaar!

MOTTO 2018
En dan is iedereen natuurlijk heel nieuwsgierig naar wat het motto voor 2018 wordt. Wij ook! Net als vorig jaar wordt dit namelijk op de Halfvastenborrel op vrijdag  31 maart 2017 bekend gemaakt. Over de locatie wordt nog druk onderhandeld, maar reserveer deze datum alvast in je agenda.

Weet jij een leuk motto voor Carnaval 2018? Motto’s kunnen tot 15 maart 2017 ingediend worden via secretariaat@bosuilendorp.nl. Misschien mag jij jezelf straks wel het Mottovrouwke of Mottomenneke 2018 noemen. Die kans wil je toch niet missen?!

BEDANKT!
Het was een geweldig Carnaval met overal positieve geluiden over de geweldige, gezellige sfeer. De S.U.C wil langs deze weg alle Ulfje-deelnemers, zoals daar zijn de eetgelegenheden Comida y Bebida en ’t Nippeltje, bedanken voor hun bijdrage, steun en flexibiliteit. Daarnaast een woord van dank aan onze horecapartners in de Pekhoeve, de Flamingo Bar, Café Marie en d’n Ot. Samen hebben we geprobeerd in de verschillende gelegenheden een fantastisch Carnaval aan te bieden.

Maar onze grootste dank gaat uit naar alle feestvierders. Jullie hebben het feest gemaakt. Dank daarvoor!