Prins Ad XVI gaat het Bosuilendorp voor in gouden Carnavalsseizoen 2016

IMG_9821Een prima start van het Carnavalsseizoen 2015-2016, dat mag zeker worden gezegd over afgelopen zaterdagavond 14 november. Een avond die werd ingezet met de presentatie van Jeugdprinses Lynn Dundas en haar Jeugdraad, gevolgd door een niet meer weg te denken Ulvenhout’s Got Talent show. En … de avond waarop de nieuwe Prins Carnaval van Bosuilendorp ontmaskerd werd……

Een avond ter gelegenheid van de start van het 50ste Carnavalsjaar in het Bosuilendorp, die plaatsvond in de tot een goudkleurig paleis omgetoverde Pekhoeve. Middels de presentaties op het podiumdoek en de fraaie versieringen werden de Carnavalsvierders als het ware het paleis ingetrokken en konden zij op het podium en de Ball Room Floor starten met het Carnaval in het Bosuilendorp, met als thema voor deze avond: het “Grand Bal Masquè”.

SPECIAL FRIENDS
Een speciaal welkom gold de Special Friends die voor deze avond waren uitgenodigd: de Bredase Prins Petrus C Lie d’un Alleraller Irste en Baron Philippe Charles Van Het Ginneken met hun gevolg. Onder transparante paraplu’s, onder begeleiding van herauten en fakkeldragers werden zij door het Bosuilendorp geleid en onder trompetgeschal verwelkomd in de Pekhoeve. Tezamen met de Bosuilinnen en Bosuilen werd het feest goed in gang gezet middels de muziek van JG Sound en het optreden van de Bosuilen. En als het dan extra gezellig is, gaat de tijd helaas voor het gevoel nog sneller voorbij.

MOMENT VAN DE WAARHEID
En ja, dan is het bijna 11 uur en is het moment van de waarheid nabij: wie wordt de Prins of Prinses van het Bosuilendorp in dit mooie gouden jaar? En wie zullen deel uitmaken van de Raad? Allemaal vragen waar op de Carnavalsvierders nog even moesten wachten. Eerst werden Mandy, Theo, Kees-Jan, Wil en Wendy bedankt voor hun bijdrage aan het Carnaval in het Bosuilendorp, dit middels een bloemetje en een woordje van de voorzitter van de S.U.C.

En dan gaat het licht ver uit in de zaal en wordt de nieuwe Prins(es), totaal onherkenbaar gemaakt, door vijf oud-Prinsen op een stoel, onder verdere begeleiding van de Raad en onder begeleiding van passende muziek, naar het podium gereden. De tijd voor de ontmaskering is aangebroken. Eerst is het de beurt aan de Raadsleden. Dit jaar met als nieuwe jeugdige Raadsleden: Silvian Diepstraten en Niels van Dongen. Daarna was het de beurt aan de nieuwe Prins(es) van het Bosuilendorp.

PRINS AD XVI
En wie gaat het Carnaval in het Bosuilendorp voor in het gouden jaar 2016? Het is Prins Ad XVI. Een blije prins en een blije zaal. Een warm welkom valt de nieuwe Prins ten deel. Een Prins die voorgaande jaren adjudant was van de Prins en die dus nu zelf een adjudant nodig heeft. Een functie die wordt ingevuld door Ron Peereboom.

Prins Ad XVI kreeg zijn cape omhangen door Keeskènze XV, de steek opgezet door Achillus XI, de veren ingestoken door Bema IX, de ketting omgehangen door Boelo XIV, de scepter overhandigd door Piet VII, en de sjaal omgehangen door Frank XIII. Prins Ad is de zestiende Prins van Bosuilendorp. En dat in Carnavalsjaar 2016.

De avond ging tot in de late uurtjes door. Een prima start van het Carnaval in het Bosuilendorp, waarbij het mooi is om te zien dat ook de jeugd het Carnaval luister bijzet. Een speciaal woord van dank aan een ieder van de organisatie van deze avond. Het was genieten, het was top! Op naar een geweldig gouden Carnavalsjaar.