Bosuilse sauwelavonden vrijdag 6 en zaterdag 7 februari

2015-02-01 J.vEtten sauwelen 2014 webAls u naar de Bosuilse sauwelavonden wilt en u heeft geen kaartjes, dan is dat jammer. Zoals de afgelopen jaren gebruikelijk zijn beide avonden uitverkocht!

We hebben dan ook weer een mooi ,erg, vol programma. Tussen 20 en 24 uur, liefst eerder, staan de winnaar(s) van het jeugdsauwelen, 4 acts en 6 sauwelaars op het podium. Naast het podium zitten of Ulvolume of de Bosuilen, afhankelijk van de avond, voor de muzikale ondersteuning.

Sauwelaars

Het is al weer lang geleden dat we twee nieuwe sauwelaars hebben.  De namen … laten we even achterwege. Beiden zijn erg actief in de Bosuilse carnavalswereld en ik weet zeker dat het voor de meesten verrassende namen zijn.

Terug van weggeweest is sauwelleraar van de BCV, jawel hij doet daar ontwikkelingshulp, leraar sauwelen op de basisscholen en meermaals Oppersauwelaar Thom van Aert. Thom gaat altijd voor de titel. Dat is de reden dat Thom zijn momenten pikt.

Zijn concurrenten zijn naast de nieuwelingen ook niet mis. Eric van der Westerlaken, ooit avondwinnaar met zijn AH creatie, Jordi van Gils meerdere malen Oppersauwelaar en de laatste is natuurlijk de rookie van vorig jaar en Oppersauwelaar Niek Roovers.

 

Acts

De Boeredobbers staan al vele jaren op het sauwelpodium met hun hilarische acts. Sinds het samengaan op het sauwelpodium  van de Dobbers en de Boereknuppels hebben de heren al weken voor het sauwelen een idee van wat ze gaan doen en er is zelfs geoefend. De SUC raadsleden hebben aangekondigd dat ze een klein stukske hebben, zou het iets zijn zoals hun eerste optreden als paters?  Leedies Oonlie staan voor de tweede keer op het podium. Na hun libdub van vorig jaar waarin ze figuurlijk het stokje overnamen van de Sisters hebben ze er gelijk voor gezorgd dat de verwachtingen hoog gespannen zijn.

Tijdens het tellen van de stemmen komt De Mechel ondersteunt door Das Proat zijn nieuwe carnavalssingel De voordeur presenteren. De singel is te downloaden en de videoclip is te zien op http://www.lutoban.com/index.php/nieuws/27-de-mechel-en-das-praot-met-de-voordeur

 Presentatie

Remco Raats neemt het presentatiestokje over van Ingeborg van den Maagdenberg. Als meervoudig Oppersauwelaar was hij dit jaar tot de conclusie gekomen dat hij geen goed idee had voor een sauwel. De mensen die bij de, o zo geweldige, dorpskwis waren hebben kunnen zien dat hij ook uit de losse pols zijn verhaal kan houden. 

(Muzikale) Ondersteuning

De Bosuilen en Ulvolume  krijgen in de pauzes en tussen de onderdelen door ruim de tijd om hun muziek te laten horen.

JG Sound en Vision zorgt natuurlijk weer voor het licht, geluid en video. De Pekhoeve is door hun inbreng weer prachtig verlicht en het podium ziet er uit als een plaatje.

In totaal zullen er weer meer dan 40 mensen op het podium staan waarbij de toneelmeestersclub wordt uitgebreid met de gebroeders Michiel en Edwin Huijben. Bas van Gool moet na jaren verstek laten gaan.

De raadsleden van de SUC zullen dit jaar weer zoveel mogelijk zorgen voor de bediening zodat niet iedereen naar de bar hoeft te lopen, waardoor we hopen dat we de pauzes zo kort mogelijk kunnen houden.

Iedereen die een kaartje heeft wensen wij een aangename sauwelavond. De zaal gaat om 19 uur open en het programma begint stipt om 20.00 uur.

Tot sauwels

Jos